Om få dage sker det: Prinsesse Marie skal på vigtigt besøg

27/4/22 09:06

Ida Hansson

D.2 maj aflægger prinsesse Marie et vigtigt besøg.

Regionsformænd, borgmestre, professorer og en række samarbejdspartnere fejrer Filadelfias 125-års jubilæum sammen med prinsessen.

Programmet bliver styret af konferencier Peter Qvortrup Geisling. Filadelfias bestyrelsesformand Leif Vestergaard Pedersen byder velkommen til de 100 gæster, hvorefter Prinsesse Marie holder tale. Det oplyser Filadelfia i en pressemeddelese. 

Filadelfias historie bliver fortalt og den nyeste forskning præsenteret. Desuden fortæller en ung patient Olivia Alberg, hvordan livet er efter epilepsikirurgi i 2019, hvor hun i en tv-dokumentar på DR medvirkede i programmet: ’Kampen for et bedre liv’. Hun har ikke haft epileptiske anfald siden.

Prinsesse Maries besøg afsluttes med en rundvisning i Neurofysiologisk Afdeling, hvor den nyeste teknologi og forskning vises frem, og Prinsessen møder patienter.

"Vi er rigtig glade for, at Prinsesse Marie kommer og fejrer dagen med os, så vi sammen kan sætte fokus på hjernen - med hjertet. Prinsessens interesse er en vigtig støtte for os i arbejdet med forskning og udvikling, så ny teknologi og viden forbedrer indsatsen for patienterne," siger administrerende direktør Jens-Otto Skovgaard Jeppesen.

Filadelfia er rigtig stærke til at diagnosticere og behandle – ikke mindst fordi der samles mange patienter med kompliceret epilepsi på hospitalet. Det er meget komplekst at identificere det område i hjernen, hvor de epileptiske kommer. Der ligger mange timers arbejde bag udredningen, som klares af et tværfagligt team med læger, fysiologer, psykologer og mange flere.

I begyndelsen blev der indlagt ca. 50 patienter årligt. I dag har Filadelfia 6000 ambulante patienter på det landsdækkende hospital og 1350 patienter bliver årligt indlagt – på enestuer med moderne teknologi.