Omfattende milliardprojekt lagt på hylden: Kommune udskyder beslutningen til efter valget

Af: Lucas Andreas

|

19/06/2024

Nyheder
Foto: Jaz_online / Shutterstock
Foto: Jaz_online / Shutterstock
Selvom, at projektet ikke er lagt endeligt i graven, er det blevet lagt på hylden en god mængde tid.

Mest læste i dag

Aarhus Havn har længe været genstand for omfattende planer om udvidelse, men nu er projektet sat på pause.

Efter flere års planlægning kom en nylig afgørelse fra Planklagenævnet og tog tæppet væk under projektet grundet mangler i miljøvurderingen.

Forligspartierne i Aarhus Kommune har i en pressemeddelelse meddelt, at udvidelsen af havnen på 43 hektar udsættes "i en årrække" politisk også.

Beslutningen skal tages op af et nyt byråd efter kommunalvalget næste år.

Miljøkrav ikke opfyldt

Planklagenævnet stoppede projektet i slutningen af maj, da nævnet gav medhold i en klagesag. Nævnet konkluderede, at "miljøvurderingslovens minimumskrav til en miljørapport ikke er opfyldt," og at vurderingen led af en "væsentlig retlig mangel".

Afgørelsen kan ikke appelleres til en anden administrativ myndighed, hvilket har efterladt Aarhus Kommune uden mulighed for umiddelbar genoptagelse af projektet.

Efter Planklagenævnets afgørelse annoncerede forligspartierne i Aarhus Byråd, at en ekstern undersøgelse skulle afdække, hvad der gik galt i kommunens håndtering af havneudvidelsen. Trods undersøgelsen og fortsatte planer om havneudvidelse har forligspartierne nu valgt at sætte projektet i bero og overlade beslutningen til det kommende byråd.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig