Onsdag er sidste frist: Hvis du gør dette, kan du spare mange penge

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er mange penge at spare.

Lige nu læser andre også

I takt med at 2023 hastigt nærmer sig sin afslutning, står danskerne over for en række vigtige opgaver, der skal fuldføres, før kalenderen skifter til 2024.

Én af de ting som sikkert er gået i glemmebogen hos en række borgere, kan endda spare dig en masse penge.

Investorer står over for en kritisk frist onsdag, da det er sidste chance for at optimere deres skatteregning for 2023 ved at sælge tabsgivende aktier.

Denne strategi kan potentielt reducere skattebyrden betydeligt, påpeger Helle Snedker, der er kundedirektør og partner hos Formuepleje.

Det skriver EuroInvestor.

Helle Snedker forklarer, at onsdag markerer den sidste mulighed for at 'høste' tab, som kan bruges til at udligne gevinster og dermed sænke skatteregningen for indeværende år.

I Danmark beskattes gevinst på aktier, men ved at realisere tab på aktier, kan investorerne nedbringe deres nettoaktieindkomst. Dette gælder for investeringer foretaget med frie midler, og kun for de aktiver, der beskattes som aktieindkomst, herunder aktier og aktiebaserede investeringsforeninger.

Helle Snedker pointerer, at der er to forskellige beskatningsprincipper at overveje. Realisationsprincippet gælder for aktier og investeringsforeninger, der udbetaler udbytte, hvor beskatningen sker ved salg af aktien eller ved udbytteudbetaling. For akkumulerende investeringsforeninger gælder dette kun, hvis de er på skats positivliste.

Nettoaktieindkomsten for 2023 beregnes ved at sammenregne alle gevinster, tab og udbytter til et samlet beløb.

Overskrider dette beløb 58.900 kroner, skal der betales 42% i skat af det overskydende beløb.

Desuden bør investorer huske, at udbytter fra aktier indgår i det samlede regnestykke for skatteberegningen.

Valør-datoen, som er den faktiske afregningsdato for en handel, er også afgørende, da den bestemmer, hvilket skatteår dine finansielle transaktioner falder ind under.

Helle Snedker opfordrer til at handle inden onsdag, hvis man ønsker at påvirke skatteregningen for 2023. Efter onsdag vil handler først påvirke skatteregningen for 2024.

"Det er en chance for at planlægge og muligvis optimere din skatteregning", siger hun.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig