Opbevarer du disse ting i køleskabet begår du en stor fejl

25/4/22 06:02

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du opbevarer fødevarer som agurker og ketchup i køleskabet, så skal du til at ændre dine vaner.

Vi opbevarer faktisk mange ting på en helt forkert måde. Er du en af dem, som for eksempel har ketchupen i køleskabet? Ja, så er du faktiskt helt forkert på den. Her er en liste med de ting, som du bestemt ikke skal opbevare i køleskabet.

Avocadoer
Kolde temperaturer fremskynder modningsprocessen og vil gøre dina avocader brune og smagløse. For perfekte avocadoer bør folk altid have dem i frugtkurven. Det skriver Express.

Basilikum
Hverdagsurten bør aldrig opbevares i køleskabet. "Begå ikke den fejl at opbevare det i køleskabet," advarede eksperten Faye.

"Dette får basilikum til at visne hurtigere, hvilket betyder, at du bliver nødt til at smide den væk, før du nyder den i et måltid." Basilikum bør opbevares på køkkenbordet for maksimal friskhed.

Brød
Faye anbefaler, at man opbevarer brødet i en brødkurv for at få brød til at holde længere.

Peberfrugter
At opbevare røde, grønne eller gule peberfrugter i køleskabet reducerer deres sprøde konsistens. Man bør opbevare dem i en pose væk fra sollys for at holde dem pæne og velsmagende.

Agurker

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

De fleste af os opbevarer agurker i køleskabet, men for "friskere, lækrere agurkeskiver skal du opbevare dem ved stuetemperatur," råder Faye. De kan også opbevares i køleskabet, men altid i den varmeste del for at undgå "kuldeskade".

Løg 
Kolde temperaturer får løg til at rådne hurtigt, så folk bør undgå at opbevare dem i køleskabet, og i stedet blot opbevare dem i spisekammeret.

Hvidløg
"Køling påvirker smagen dramatisk, så kom dine hvidløg i spisekammeret sammen med løgene. På den måde går du aldrig glip af deb fulde smag," siger eksperten. 

Chokolade
Chokolade bør aldrig opbevares i køleskabet, medmindre der er en hedebølge, ifølge eksperten. Chokolade som opbevares i stuetemperatur vil give en mere cremet tekstur.

Ketchup

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ketchup er fuld af konserveringsmidler for at sikre, at den forbliver frisk, så hjælp fra et køleskab er ikke nødvendig. Når den opbevares udenfor køleskabet, smager tomatsaucen meget bedre.

Kartofler
Folk bør holde kartofler ude af køleskabet for at undgå høje sukkerniveauer, når de laver mad.

"Dette påvirker smagen og kan øge det potentielt skadelige kemiske akrylamid, når du laver mad. Kartofler opbevares bedst i en pose i køkkenskabet," sagde fødevareeksperten.

Tomater
For velsmagende og saftige tomater bør de opbevares ved stuetemperatur. De næringsrige forbindelser i tomater sænkes, når de opbevares ved lave temperaturer.

Bananer
Eksperten sagde, at det er en myte, at bananer holder længere, når de er nedkølet. Da de er tropiske frugter, bliver deres celler let beskadiget af kulden.

"Så for optimal modenhed skal du holde dine bananer ude af køleskabet, og væk fra andre frugter og grøntsager," sagde Faye.

Bær
De fleste opbevarer jordbær, blåbær og hindbær i køleskabet. De kølige temperaturer efterlader dem dog tørre og smagsløse.

Appelsiner 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kulden påvirker appelsinens syrlighed og efterlader en bitter, syrlig smag. "I stedet skal du blot placere appelsiner og andre citrusfrugter i din frugtskål for den perfekte skal," sagde eksperten.

Meloner
Folk bør aldrig opbevare meloner i køleskabet, da kolde temperaturer halverer melonens ernæring. Den bedste mulighed er at opbevare dem ved stuetemperatur og kun på køl, når de er skåret i skiver.