Opdagede du det? - "Stuepiges" svigermor spiller med i Badehotellet

03/2/21 11:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Mike Kollöffel/TV2
En af stuepigerne fra TV2-serien har haft svigermor med på arbejde. Hun har nemlig også haft en rolle i Badehotellet.

Sæson efter sæsoner har tv-seerne siddet bænket og fulgt troligt med, når der er blevet fortalt nye historier fra hele Danmarks badehotel. 

Serien på TV2 har siden begyndtelsen delt vandene. Den har langtfra altid får ros af anmelderen, men siden starten har en trofast, stor og voksende skare af danskere fulgt med i livets genvordigheder for hr Weyse, Otilla og alle de andre karakterer, der bruger deres sommer på det hyggelige danske badehotel, der er omdrejningspunkt for så mange historier. 

En af seernes favoritter er Otilla, der spilles af skuespiller Merete Mærkedahl. Hun har været med i serien i de otte år, hvor den har kørt. Hvad mange ikke ved er dog, at hendes svigermor også har spillet en rolle i serien. Det fortæller BilledBladet

Fik selv svigermor ombord

Det er måske de færreste, der ligefrem ville ønske, at de kunne arbejde sammen med deres svigermor. Det blev dog tilfældet for Merete Mærkedahl. De har i hvert fald deltaget i samme serie. 

Otilla er kendt som den skrappe og snusfornuftige stuepige, der sørger for at gæsterne ikke mangler noget, når de besøger hotellet. Privat har skuespilleren de sidste 11 år dannet par med Anna Windfeld. Hendes mor er skuespiller Hanne Windfeld, der blandt andt andet har haft roller i Rejseholdet, Bamses Billedbog og altså Badehotellet. 

Her spillede hun Fru Damgaard i anden sæson. Det var faktisk hendes svigerdatter, som foreslog hende til rollen. 

"Jeg tænkte, at den her rolle, den kunne svigermor godt lave, men så sagde producenten ”nej, hun kan ikke spille så sur”, og så sagde jeg ”jo, det skal jeg love dig for, at hun kan!" fortæller Merethe Mærkedahl til BilledBladet.