Opdatering fra DMI: Udsender “Kategori 1”-varsel

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nogle steder i landet skal være særligt påpasselige, skriver instituttet

Mest læste i dag

Vi befinder os i et er-glasset-halvt-fyldt-eller-halvt-tømt-scenarie her fra morgenstunden, en regnfuld mandag morgen.

For selvom nogle vil se en dag der endelig er snefri, så vil andre se bedrøvet på en regnfuld morgenstund.

Og begge dele ser ud til at fortsætte, skriver Ekstra Bladet.

DMI har nemlig mandag morgen udsendt en varsel om forhøjet vandstand i både Vadehavet og langs den centrale del af vestkysten.

Begge er blevet klassificeret som en “kategori 1”-varsel.

Ved vadehavet kan man ved 18-tiden forvente en høj vandstand, mellem 2.4 og 2.6 meter over vandstanden.

Ved samme tid står Vestkysten til at modtage en forhøjet vandstand mellem 1.9 og 2.1 meter.

Selvom det vestlige Danmark bliver hårdest ramt, vil regn dog være en del af alle Danskeres mandag, da regnbyger vil ligge over hele landet, fortæller Andy Ahumanda, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Vi starter med overskyet vejr og en del regn over hele landet, som vil bevæge sig mod øst (...) I løbet af dagen vil regnen aftage udover i den nordlige del af landet, fortæller meteorologen.

Men selvom regn typisk er tegn på forårets snarlige ankomst, så bliver den desværre ikke ved - onsdag vil sneen nemlig vende tilbage i mange steder af landet.

- Der kan komme lidt vinterlige byger med tøsne og slud i sig, men sneen vil ikke lægge sig på grund af de høje grader, fortæller Ahumanda.

- Temperaturerne ligger på 5-10 grader mandag, og resten af ugen vil den nok ligge på 2-5 grader.

Kort fortalt vil regnen fortsætte, nogle steder vil den kolde luft omdanne nedbøren til sne, for derefter at skabe flere vandpytter over hele landet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig