Opfodrer dyrevenner: Tænk lige over det

Foto: Shutterstock

Eter snart et år på hjemmekontoret kan trangen efter selskab være stor. En kat kan være et godt bud på en husven, men skal det være en killing eller en voksen kat? En racekat eller en almindelig huskat?

Netop det spørgsmål forholder Agria Dyreforsikring sig til i en pressemeddelelse. 

"Hvis du overvejer at anskaffe dig en kat til at holde dig med selskab på hjemmekontoret, skal du tænke langsigtet, siger direktøren for Agria Dyreforsikring, Tine Antvorskov, der her kommer med sit bud på, hvilke overvejelser det kræver."

Det understreges desuden, at det blandt andet er vigtigt at overveje, hvordan hverdagen bliver, i takt med at landet og arbejdspladserne åbner mere op.

“Det er fantastisk at få en kat i familien, for den kan berige menneskers liv med så meget kærlighed og socialt samvær. Men med alle fordelene følger også et ansvar. Katten har brug for selskab, pleje og mad mange år frem. Derfor er det afgørende, at man er klar til at påtage sig ansvaret – også efter corona,” siger Tine Antvorskov.

Læs også

Dronningen i stor sorg: Nær ven gået bort

Gode spørgsmål

Hun foreslår, at man stiller sig selv følgende spørgsmål, inden man foretager sig noget:

  • Har jeg tid til at passe en kat, når hverdagen igen kører som normalt, og jeg måske er væk hjemmefra i lang tid ad gangen?
  • Har jeg de nødvendige økonomiske midler til at dække kattens udgifter? Husk, at det ikke kun er foder, men også sygeforsikring og/eller dyrlægeregninger.
  • Hvem passer min kat, når jeg er ude at rejse?

Det perfekte match

Når du har truffet beslutningen om at anskaffe kat, begynder den sjove udvælgelsesproces, hvor du skal finde ud af, hvilken kat der passer bedst til dig. Skal det være en lille killing, en ungkat eller en fuldvoksen kat, som har nogle år på bagen?

“En killing er vanvittigt sød, men kræver lidt mere arbejde i starten, da den skal lære det hele. En voksen kat er også sød, men er modsat killingen ‘et sikkert kort’, da du på forhånd ved, hvilken personlighed katten har. Uanset om du vælger en killing eller en voksen kat, er det et godt råd at tilbringe meget tid med den derhjemme i begyndelsen, så I lærer hinanden at kende og kommer godt fra start,” siger Tine.

Huskat eller racekat

Udover kattens alder skal du også tage stilling til, om du vil have en almindelig huskat eller en racekat. På dyreinternater rundt om i landet mangler mange dejlige huskatte en ny familie, så det kan være et godt sted at starte. Leder du efter en bestemt racekat, bør du købe den hos en registreret opdrætter og være opmærksom på, at papirer og stamtavle er i orden.

Læs også

Rottweiler angriber hundelufter og anden hund

Internatkat

En kat fra et internat har været igennem en grundig sundhedsundersøgelse af en dyrlæge, er blevet vaccineret og neutraliseret, inden du får den med hjem. Det kan spare dig for mange bekymringer.

Personalet på internatet har haft hundredvis af katte mellem hænderne, så de er blevet skrappe til at vurdere kattenes personlighed. Tag derfor personalet med på råd og fortæl lidt om dig selv og jeres familie, så de kan rådgive jer om den rigtige kat.

Du skal også på forhånd bestemme, om katten skal være inde- eller udekat, for det spørger de om på katteinternatet, hvor de ikke sælger en tidligere udekat til dig, hvis du planlægger kun at have den indendørs.

Mange katte på landets internater kan trives rigtig godt i nye hjem. Er beslutningen taget om, at der skal en kat i familien, er der her en oplagt mulighed for at give en dejlig kat et godt langt liv.

 

 

Læs også