Opfordring til alle danskere: Hejs Dannebrog på Valdemarsdag

Nyheder
Valdemarsdag opfordres alle danskere til at flage. Foto: Danmarks-Samfundet
I svære tider skal man stå sammen, derfor opfordrer Danmarks-Samfundet nu alle danskere til at hejse flaget 15. juni.

Mest læste i dag

15. juni sidste år stod hele Danmark på den anden ende.

Årsagen var, at landets nationalsymbol nummer ét på denne dag i 1219 og dermed for 800 år siden hjalp indtrængende danske krigere med at slå de dengang hedenske estere. Under konceptet Dannebrog 800 var Danmarks-Samfundet gennem hele 2019 inspirator, tovholder og koordinator for en række lokale, regionale og landsdækkende flagfester.

Nu ønsker foreningen igen at hjælpe danskerne med at hejse flaget. 

Denne gang for at vise, at borgerne holder sammen, selvom coronavirussen har ændret hverdagen her til lands. I år skal danskerne igen i fællesskab - men hver for sig - hejse flaget på Valdemarsdag - 15. juni. Det fortæller Danmarks-Samfundet i en pressemeddelelse. 

Flagfester sat på standby

Statsministeriets forbud mod større forsamlinger betyder i år, at Danmarks-Samfundets planlagte flagfester aflyses.

"Normalt arrangerer Danmarks-Samfundet flagfester i godt 20 større byer landet over," siger organisationens landsformand Erik Fage-Pedersen.

"Her overrækker vi flag og faner til de foreninger og organisationer, der har ansøgt. Samtidig er der taler for flaget samt masser af underholdning, uddyber landsformanden, der også fortæller, at der mange steder afholdes festgudstjenester i forbindelse med festlighederne."

Holder sammen i krisetider

Danmarks-Samfundets opfordring til at hejse Dannebrog på alle landets flagstænger skal også ses som en manifestation, der viser sammenhold i en krisetid. På den baggrund vil de aflyste flagfester også blive afholdt senere. Planen er, at de omkring 200 flag og faner, der uddeles årligt, bliver overdraget ved en række flagfester i løbet af efteråret. 

"Det er vigtigt at fastholde en over 100 år gammel tradition, der mange steder får støtte af de lokale kommuner," siger Erik Fage-Pedersen.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig