Opfordring til alle kinesere efter fund af abekopper: "Rør ikke udlændinge"

20/9/22 06:56

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
På trods af, at den inficerede mand er af kinesisk nationalitet, sagde landets chefepidemiolog, at "hud-mod-hud-kontakt med udlændinge" bør undgås".

Kinesere er blevet rådet til ikke at røre ved udlændinge for at forhindre mulig abekopperinfektion, efter at det første kendte tilfælde af virussen i landet blev registreret.

En mand, der var rejst til Berlin og Spanien, bar virussen uden at vide det, før han kom ind i Kina.

På trods af, at manden er af kinesisk nationalitet, sagde det kinesiske center for sygdomsbekæmpelse og forebyggelses (CCDC), at "hud-mod-hud-kontakt med udlændinge" bør undgås.

Wu Zunyou skrev på sin officielle Weibo-side [kinesiske sociale medier] lørdag: “For at forhindre mulig abekopper-infektion og som en del af vores sunde livsstil anbefales det, at 1) du ikke har direkte hud-mod-hud-kontakt med udlændinge. Det er nødvendigt og meget vigtigt at styrke overvågningen og forebyggelsen af ​​abekopperepidemien på det sociale plan."

Den sydvestlige by Chongqing registrerede infektion med abekopper-virus i fredags, hvilket markerede fastlandet Kinas første kendte abekop-infektion midt i det seneste globale udbrud af virussen. Det skriver Mirror.

Den seneste globale spredning vækker bekymring og er blevet sat i rampelyset, fordi den normalt ikke er udbredt uden for Vestafrika eller Centralafrika.

Omkring 90 lande, hvor abekopper ikke er endemisk, har rapporteret om udbrud, og Verdenssundhedsorganisationen har erklæret en global sundhedsnødsituation.

Ved ankomsten til Chongqing blev personen sat i karantæne, og eventuelle tætte kontakter blev isoleret og sat under medicinsk observation.

Den 13. september har der været 19.379 bekræftede tilfælde af abekopper. To dødsfald blev rapporteret fra Spanien i juli 2022 og et dødsfald fra Belgien i august 2022. De højeste kumulative infektionsrater er blevet rapporteret i Spanien, Luxembourg og Portugal.