Opkalder søn efter satan selv - så blander myndighederne sig

27/7/20 08:44

Christian Granhøj Skouboe

Et babynavn har skabt hed debat. Hvad mener du - kan man virkeligt kalde et barn det? Foto: Shutterstock
Det faldt ikke i god jord, at et forældre selv ville bestemme, hvad deres søn skulle hedde.

Forældrene var ikke i tvivl om deres nyfødte søns navn. Men det var ikke alle, der var enige i valget.

For det britiske par Dan og Mandy Sheldon fra byen Derbyshire var valget af navn ikke den svære del. Det var derimod kampen om at få lov til at navngive deres søn, der kom til at trække tænder ud. Det skriver The Sun.

Ingen vil undervise barnet

Dan og Mandy Sheldon havde valgt navnet Lucifer til deres lille søn. Men dette navn var de engelske myndigheder ikke vilde med. 

Parret fortæller, at de fik at vide, at deres søn ikke ville få et succesfuldt liv, hvis de valgte netop dette navn. Lucifer er nemlig også et andet navn for Satan, og det var derfor, at myndighederne fandt navnet helt forkert. 

Dan Sheldon fortæller, at der ikke blev lagt fingre imellem,da den kvindelige ansatte fortalte, hvorfor Lucifer var et dårligt valg.

“Hun sagde til os, at han aldrig ville få et job, og at lærere ikke ville undervise ham”

Til dette forsøge parret at forklare, at det ikke var et religiøst anliggende, der lå bag navnet, som for øvrigt  betyder ‘Lysbringeren’ på græsk, ifølge Dan Sheldon. 

Måtte beklage

Herefter bad den ansatte de to forældre om at forlade rummet, så hun kunne tjekke op på, hvorvidt hun måtte navngive drengen ‘den satanistiske titel’. Parret fortæller til The Sun, at de var noget chokeret over oplevelsen, som myndighederne siden hen har beklaget.

Myndighederne gør dog samtidig opmærksom på, at det ofte hænder, at folk ikke er klar over specifikkes navnes betydning, og derfor rådgiver de og fortæller det til forældrene.