Opløftende nyt: Her er DMI's prognose for resten af sommeren

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den danske sommer har indtil videre været en blandet landhandel.

Lige nu læser andre også

Sommeren 2023 startede ud med at byde danskerne på enorm tørke.

Efter flere uger uden regn og masser af solskin vendte vejret dog på en tallerken, og siden da har ustadigt vejr med en blanding af regn, skyer, sol og middelmådige temperaturer.

Det ustadige vejr ser ud til at fortsætte lidt endnu, men ifølge DMI’s langtidsprognoser, så er der håb for de solglade danskere, da der vil komme en periode med tørt og solrigt vejr, som man også kunne opleve i juni.

Uge 31

I denne uge, der lige er startet, vil det ustadige vejr fortsætte. Det betyder, at skyer, regn, blæst og sol alt sammen vil være en del af dagsordenen.

Der vil kortvarigt være perioder, hvor vejret udelukkende bliver tørt og solrigt, men generelt set, vil vejret ligne sig selv fra juli måned.

Temperaturerne vil befinde sig mellem 15 og 23 grader i dagtimerne, hvilket er en smule under normalen i begyndelsen af august.

Uge 32

Lavtryksbanen, der forårsager det ustadige vejr, ligger i denne uge fortsat ind over De Britiske Øer og Sydskandinavien, hvilket betyder, at et vejrskifte ikke ligefrem er på trapperne. 

Fronter med både skyer og regn vil i perioder blive erstattet af en blanding af sol, skyer og byger. Hen imod ugens slutning ser det dog ud til, at lavtrykkene svækkes, hvorfor der vil være en større chance for tørt og solrigt vejr.

I henhold til temperaturerne vil de i denne uge befinde sig mellem 18 og 23 grader i dagtimerne.

Uge 33

Det ser i skrivende stund ud til, at uge 33 vil starte med ustadigt vejr, som vi kender det, men som ugen skrider frem, vil højtrykket bevæge sig nordpå, hvorfor ugens slutning formentlig vil byde på tørt og solrigt vejr.

Temperaturerne er ifølge prognoserne en tro kopi af ugen forinden - mellem 18 og 23 grader i dagtimerne.

Perioden fra 21/8 - 3/9   

Ifølge flere prognoser ser det ud til, at man kan glæde sig til slutningen af august, hvis man er glad for sol og tørt vejr.

Det ser nemlig ud til at temperaturerne vil blive omkring eller lidt over det normale, mens nedbørsmængderne ser ud til at være omkring eller lidt under det normale.

Det skyldes, at højtrykket, der i øjeblikket befinder sig syd for Danmark, vil drage mod De Britiske Øer. Såfremt det sker, vil det højtryk blokere eventuelle lavtryk og fronter, der skulle have kurs mod Danmark. 

Derfor ser det altså ud til, at danskerne vil få en længere periode med sol og tørvejr, hvorfor der altså er god grund til ikke at pakke solcreme og solhat væk endnu.

Anbefalet til dig