Opsang til eleverne på Herlufsholm

09/5/22 12:23

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
"Genovervej det", lyder det fra ledelsen på Herlufsholm.

Herlufsholm Skole har i kølvandet på TV 2s dokumentar ‘Herlufsholms hemmeligheder’ i sidste uge haft mere travlt end nogensinde før.

Dokumentaren har sendt den ellers så velrenommeret skole ud i en regulær shitstorm, fordi tidligere elever i dokumentaren fortæller om en alvorlig kultur med vold og seksuelle krænkelser som en del af dagligdagen.

Lørdag vedtog bestyrelsen i kølvandet på sagen at afskedige nu tidligere rektor Mikkel Kjellberg. Men det er ikke kun skolens ledelse, som er blevet ramt af shitstormen.

Også skolens elever har haft nogle uheldige oplevelser. Det får nu Herlufsholm til at skride til handling. Skolens ledelse beder således eleverne overveje at "nedtone" brugen af den traditionelle skoleuniform, når de ikke er på skolens matrikel.

“Skolen og vores elever er i en vanskelig situation, og nogle elever har oplevet negative reaktioner på sociale medier, og når de færdes uden for skolen i skolebeklædning, skriver vicerektor Martin Arvedlund i en e-mail til Ritzau ifølge TV 2 og tilføjer:

“Det er vi meget kede af, og derfor har vi bedt eleverne overveje, om de i en periode bør nedtone deres skolebeklædning, når de færdes uden for skolen,” skriver vicerektor Martin Arvedlund.

Allerede nu har skolen da også varslet flere tiltag for at forbedre trivslen på skolen.

Som konsekvens af kritikken har skolen nemlig valgt at skrotte den såkaldte præfektordning, ligesom eleverne ikke længere skal sove i sovesale.

Desuden afskaffes den såkaldte PØ-kamp, hvor 3.g-eleverne kæmper mod 1.g’erne i 5-10 minutter.

Alle tre ting er store traditioner på skolen, som påbegyndte sit virke som skole helt tilbage i 1565.