38-årig lærerinde sigtet: Sendte nøgenbilleder til folkeskoleelever

Af: Lucas Andreas

|

11/06/2024

Nyheder
Arkivfoto: Shutterstock
Arkivfoto: Shutterstock
Lærerinden afviser tiltalen og forklarer, at hun er blevet hacket.

Mest læste i dag

En opsigtsvækkende retssag kører i disse dage i Norge, hvor en 38 år gammel lærerinde er sigtet for at have delt nøgenbilleder, og videoer med nogle af sine elever, der på det tidspunk var 13-14 år gamle.

I dag, Tirsdag, afgiver lærerinden sin forklaring i sagen, der fandt sted på en skole ved Bergen i det vestlige Norge.

Det skriver Bergensavisen ifølge nettavisen.

Sagen fik politiets opmærksomhed efter en underretning fra skolelederen, der havde hørt rygterne om, at nogle elever skulle være i besiddelse af billedmateriale af en lærer af seksuel karakter.

Den 38-årige har angiveligt sendt seksualiseringsvideoer via Snapchat til tre elever, der var 13 og 14 år.

Materialet indeholder ifølge anklageskriftet lærerinden i solarie, på sin seng og dansende i undertøj.

Sagen startede med seksualundervisning

Sagen skal være startet, da to af eleverne var hjemme hos kvinden juledag 2021. En af dem havde da fået en kæreste, og ønskede seksualundervisning, oplyser anklager Valheim.

"Hun skal her have udtalt, at han skulle have lov til at røre ved hende og tage billeder af hende," sagde anklageren i retten.

De forhold, som læreren er sigtet for, skal være indtruffet i december 2021 og januar 2022.

En af de tre drenge fortæller, at han tilføjede læreren på Snapchat, efter hans ven fortalte, at han også var venner med hende på det sociale medie. Herefter sendte drengen et billede af vennen og spurgte, om ikke hun ville være hans kæreste.

Svaret var da, at drengen var for ung. Men så skal læreren være begyndt at sende opsigtsvækkende beskeder og nøgenbilleder.

"Hun sendte en video af sig selv i bare sine trusser. Jeg forstod ingenting, og troede først, at det var falsk," fortæller drengen i en afhøring.

Både lokkede og truede dem efterfølgende til tavshed

Ifølge drengene skal lærerinden efterfølgende have opsøgt drengene. Her lokkede hun en af dem med gode karakterer, hvis han tiede stille, mens en anden blev truet med både politiet, og at der ville komme nogen efter ham, hvis ikke han slettede alle billeder og videoer.

Lærerinden har anden forklaring

Tirsdag afgiver lærerinden forklaring i retten.

Her benægter hun ifølge Bergensavisen anklagerne og fortæller, at hun aldrig ville sende upassende indhold til eleverne, men at det specifikke materiale lyder som noget, hun kunne have haft på sin telefon. Hun forklarer delingen ved, at hun er blevet hacket.

"Uanset hvordan de har fået adgang til det her, har det aldrig været min hensigt at fornærme eller true nogen seksuelt", siger hun ifølge BA.

Lærerinden fortæller også om, at der efterfølgende er blevet oprettet snapchat grupper med 60 til 100 elever, der forsøgte at få fat i materialet, og at hun efterfølgende bliver befamlet af elever på skolen samt opsøgt på hendes private adresse.

Hun har ifølge sin forklaring anmeldt flere episoder til politiet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig