Otte personer blev erklæret raske - men nu er de smittede igen

28/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Flere tidligere smittede er nu smittede igen. Foto: Shutterstock
Selvom de var erklæret raske, viser det sig nu, at de otte personer er smittet igen.

Mest læste i dag

Tirsdag fortæller DR, at otter personer på Færøerne vækker opsigt. De otte pesoner var nemlig smittede med coronavirus, så kom de sig over COVID-19, men en ny test viser, at de fortsat er smittede. Det fortæller øernes landslæge, der har udtalt sig til radioprogrammet P1 Morgen. 

"Vi tror bare, at de ikke er blevet raske, men har haft virus eller død virus i kroppen, som så har slået ud på de her test. Alle på nær én har været raske efter en kort sygdomsperiode helt frem til, at de er blevet testet igen fire til seks uger efter den første test," siger landslæge Lars Fodgaard Møller.

I alt er 187 personer på Færøerne blevet smittet. Det er kun ved de ni af dem, hvor man ikke med sikkerhed kan sige, hvor deres smitte strammer fra.

Raskmeldte testes ikke

Meldingen er overraskende, da man på Fæørerne ikke havde regnet med, at smittede personer ville fremstå syge så længe. Det har været kendt, at en test kan fremstå positiv i længere tid end tilfældet er, men det overrasker, at der er tale om mange uger. 

"Ligesom i Danmark anbefaler man ikke at teste ved en raskmelding, fordi man ved, at man kan have en positiv test i længere tid. Men at det kunne vare så lang tid - fire til seks uger -kommer lidt bag på os," siger Lars Fodgaard Møller.

Ritzau fortalte i sidste uge til Ritzau, at myndighederne i Sydkorea udtaler, at 179 raskmeldte personer er blevet testet positiv på ny.


 

 

Anbefalet til dig