Ovenpå flykatastrofe: Nu opfordrer flypersonale alle rejsende til dette

Af: Mie M.B

|

22/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vi skal som rejsende begynde at se personalet i flyet gennem helt andre linser

Mest læste i dag

Da et Japan Airlines-fly for nylig kolliderede med et kystvagtsfly ved Haneda Lufthavn, blev verden vidne til en potentiel katastrofe. Det, der kunne have udviklet sig til en tragedie, blev imidlertid en bemærkelsesværdig redningsaktion, hvor alle 379 passagerer om bord overlevede.

Mizuki Urano er tidligere stewardesse og sikkerhedsansvarlig for Japan Airlines, og hendes første tanke om flyulykken var, at "dette var ikke et mirakel. Det er det naturlige resultat af personalets indsats." Det skriver CNN.

Hændelsen ved Haneda Lufthavn tjener som en påmindelse om luftfartens risici, men også som en påskønnelse af korrekt håndtering under kriser. Stewardesser rundt om i verden håber nu på, at episoden vil give anledning til en bredere forståelse af  passager-besætningsforhold, flysikkerhedsvejledningerne og indsigt i hvad de rent faktisk er uddannet til.

Selvom flyulykker er sjældne, træner personalet om bord på fly omhyggeligt forskellige nødsituationer, herunder evakueringer. Stewardesser uddannes bredt, lige fra håndtering af forstyrrede passagerer til uventede flyevakueringer. Mizuki Urano mener, at passagerer ville opfører sig anderledes overfor personalet, hvis de begyndte at se stewardesser som sikkerhedsprofessionelle fra starten af deres rejse frem for tjenere.

Urano støtter ligeledes ideen om at inkludere sikkerhedsinformation som del af flyets underholdningsprogram og distribuere oplysninger, mens passagererne venter ved gaten. 

Selvom flyulykker er sjældne, understreger stewardesser vigtigheden af opmærksomhed under sikkerhedsbriefinger, da procedurer varierer mellem flyvninger og selskaber. Passagerer opfordres til at engagere sig i instruktioner og anerkende besætningens træning og ekspertise som nøglen til overlevelse under nødsituationer.

Anbefalet til dig