Over 1 million danskere jubler: Den 1. august bliver fast udgift markant lavere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der glædeligt nyt til en lang række danskere.

Mest læste i dag

Mange danskere drømmer helt sikkert om lavere elregninger.

Siden inflation tog fart og krigen i Ukraine brød ud, har flere haft svært ved at få enderne til at hænge sammen rent økonomisk.

Heldigvis er der gode nyheder.

Den 1. august bliver en billigere elregning nemlig en realitet for over 1 million husstande, hvilket giver økonomisk lettelse i en tid, hvor det er dyrt at leve.

Radius kan nu glæde alle elkunder i hovedstaden, Nordsjælland og dele af Midtsjælland med, at prisen for transport af strøm til boligen eller virksomheden igen får et nøk ned.

Det er både tarifferne og privatkundernes abonnement til netselskabet, der bliver sat ned den 1. august.

En typisk lejlighedskunde vil opleve et prisfald på 8 pct., mens en gennemsnitlig parcelhuskunde vil opleve et dyk på 7 pct.

Samlet sænker Radius-kundernes tarifregning med mere end 60 millioner kroner resten af året, fortæller Cäthe Bay-Smidt, funktionschef i Radius.

Sådan skriver Radius Elnet i en pressemeddelelse.

3 gange i træk

”Jeg bliver glad hver eneste gang, vi kan sænke priserne. Det er godt for kundernes pengepung, og samtidig er det et udtryk for, at der er kommet mere normale tilstande på energimarkedet, hvor de enorme prisudsving og høje priser fra energikrisen igen er forsvundet,” fortæller hun.

Radius sænkede priserne i både marts og oktober sidste år, og med denne prisnedsættelse er tarifferne for private og mindre erhverv knap 40 procent lavere, end da de toppede i starten af 2023.

Cäthe Bay-Smidt uddyber, at tarifnedsættelserne er direkte forbundet med, at netselskabernes udgifterne til det uundgåelige tab af strøm i elnettet er blevet mindre, nu hvor elprisen er faldet betydeligt.

”Vi holder hele tiden øje med udviklingen i markedet, og nu har vi sænket priserne tre gange i træk. Vi håber, at udviklingen fortsætter i den retning, så tariffernes andel af den samlede elregning kan fortsætte med at skrumpe. Med tarifnedsættelsen kommer vi på niveau med før energikrisen,” siger Radius’ funktionschef, Cäthe Bay-Smidt.

Investeringsbehovet er stort

Sidste år investerede Radius 830 mio. kr. i forstærkninger og nyt elnet, og netselskabet forventer, at det beløb vil blive endnu højere de kommende år.

”Når danskerne tager springet og skifter benzin- eller dieselbilen ud med en elbil, eller når de pensionerer olie- eller gasfyret til fordel for en varmepumpe, så skal elnettet kunne sætte strøm til disse grønne løsninger. Det kræver store investeringer og udbygninger af elnettet, men det mener vi sagtens kan gå hånd i hånd med at holde kundernes tariffer nede, da der bliver flere forbrugere med flere kilowatttimer til at dele den samlede regning til elnettet,” lyder det afsluttende fra Cäthe Bay-Smidt.

Anbefalet til dig