Over 100 nye smittede danskere: Virus viser tænder

27/7/20 12:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Både antallet af smittede og indlagte er vokset i løbet af weekenden.

Den seneste uges tid har coroaen rørt mere og mere på sig igen. Danmark har ellers været inde i en periode, hvor det har set ud til, at de mange tiltage med afstandstagen, forsamlingsforbud og lignende har virket. Nu stiger antallet af smittede dansere dog igen. 

Det fortæller Statens Serum Institut mandag. 

Helt nye tal fra Instutttet viser nemlig, at der i løbet af den netop overståede weekend er registreret 109 nye smittetilfælde i løbet af weekenden. Hvor I landet præcis de nye tilfælde er blevet opdaget, vides ikke. 

Andet vigtigt tal stiger også

Det er ikke kun flere personer, der er blevet smittet med virussen i løbet af weekenden. Desværre er antallet af indlagte danskere også steget igen. Før weekenden var der 16 indlagte, men det taler nu steget til 23. Tre af disse befinder sig på en intensivafdeling, hvor en respirator hjælper dem med at trække vejret. 

Det er dog værd at bemærke sig, at tallet for nyindlæggelser kan være påvirket af, at der som regel udskrives færre patienter fra hospitalerne i weekenden. Ingen smittede er døde i løbet af weekenden,. I alt har der været 613 coronarelaterede dødsfald i Danmark.