Over 150.000 danskere kan glæde sig: Flere penge på vej

01/3/23 07:32

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Nu kan mange danskere se frem til flere penge mellem hænderne

Der er indgået et forlig mellem Dansk Erhverv og HK Handel om en toårig overenskomst. 

Og Ole Krohn, TV2s erhvervskommentator, lægger heller ikke skjul på, at det er en stor aftalte, som omfatter over 150.000 ansatte. Desuden fortæller han, at det er et kæmpe område med arbejdere i detailhandlen. 

Humlen er, at store dele af den aftale, som man allerede tidligere er nået frem til på industriens område, blot kopieres. 

Det betyder i grove træk, at mindstelønnen sættes op med 4,5 kroner pr år de kommende to år. 

Og det falder på et tørt sted, i en tid, hvor danskerne unægteligt kæmper med at få enderne til at hænge sammen. 

Derudover hæves fritvalgskontoen med to procent i perioden. 

Og skulle du være blandt dem, der ikke har helt styr på fritvalgskontoen, så er det den, hvor lønmodtagerne selv bestemmer, om de vil bruge penge til løn, ferie eller pension. 

Det oplyser TV2

Det, der er interessant ved den her overenskomst, er, at der er en stor del af denne gruppe medarbejdere, som rent faktisk ligger på minimumslønnen, så de får glæde af det her”, siger Ole Krohn. 

Og selvom man skal spole tiden tilbage til fredag den 24. februar, før forhandlingerne om løn- og arbejdsvilkår for de mange medarbejdere på butiksområdet begyndte, så er der nu landet en aftale. 

Og det vækker også glæde, at der nu er landet en aftale på trods af den svære økonomiske situation, som Danmark befinder sig i, i skrivende stund. 

Aftalen er nu klar til at blive sendt til afstemning hos fagforeningens medlemmer.