Over 300 coronapatienter indlagt i Danmark: 69 på intensiv

24/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Dag for dag indlægges flere personer i Danmark. Foto: Shutterstock
Tirsdag stiger antallet af indlagt i Danmark igen.

Mest læste i dag

Tidligere på dagen kunne vi fortælle, at antallet af personer i landet, som er bekræftet smittet med coronavirus igen var steget. Nu er det desværre blevet klart, at det samme gælder tallene om indlagte på de danske sygehuse. 

Det fortæller Sundhedsstyrelsen, der tirsdag middag har opdateret sine officielle tal. 

Disse fortæller nu, at hele 301 personer er indlagt på sygehuse på tværs af ladet. Ud af disse befinder 69 sig på en intensivafdeling. 58 er i respirator. Der er desværre tale om en stor stigning i tallen siden mandag, hvor henholds 254 personer var indlagte og 55 på intensiv.

Langt flest er fortsat indlagt i Region Hovedstaden. Her befinder 150 coronapatienter sig på hospitalet. 33 af disse ligge på en intensiv afdeling. Næstmest ramt er Region Sjælland, hvor 55 personer på nuværende tidspunkt er indlagt. 10 af disse på en intensiv afdeling. 

Smitten bider sig fast

Tidligere på dagen kom det frem, at 117 personer er blevet bekræftet smittet siden i går. Det betyder, at der nu er 1.577 er smittet i Danmark. Tallene for både smitte og indlagte går den forkerte vej. Det er bl.a. en af grundene til, at statsminister Mette Frederiksen (S) mandag forlængede nedlukningen af Danmark, så den løber frem til den anden side af påsken. 

Det tiltag faldt i god jord hos Statens Serum Institut, der tidligere på mandagen anbefalede netop dette. Instituttet mener, at en forlængelse af de nuværende restriktioner vil få tallet for, hvor mange andre en coronasmittet smitter, til at falde. Tallet kan i Instiuttets vurdering reduceres med 30-50 procent. 

 

Anbefalet til dig