Overborgmester Frank Jensen ked af det: "Jeg har krænket kvinder"

17/10/20 06:46

Per Broch

Foto: Pressefoto, Københavns kommune
Overborgmester i København må nu krybe til korset og undskylde over for de kvinder, som han i sin karriere tilsyneladende har krænket. Det sker i kølvandet på de mange sager, som er kommet frem under Radikale Venstres udrensninger.

På Facebook har Frank Jensen skrevet en uforbeholden undskyldning til de kvinder, som han i løbet af sin karriere som politiker har krænket. Hvor mange det drejer sig om er endnu uafklaret, men ifølge opslaget er det kvinder i flertal.

Frank Jensen indleder sit opslag: "Jeg skriver til jer for at sige, at jeg er forfærdelig ked af, at der har været episoder, hvor kvinder har følt sig krænket af min opførsel. Det vil jeg først og fremmest sige undskyld for."

På samme måde som Morten Østergaard lægger Frank Jensen sig fladt ned og undskylder. Men altså først efter det er blevet opdaget, at hans opførsel har kunne opfattes som krænkende.

Det er Jyllands Posten, der har gravet sagen om Frank Jensen frem. Tidligere har Frank Jensen været i medierne på grund af krænkende adfærd til en julefrokost, men Jyllands Posten kommer med oplysninger om, at flere kvinder efterfølgende også er blevet krænket af Københavns bykonge.

Læs hele Frank Jensens opslag på Facebook her:

Usund kultur i politik

I sit opslag skyder Borgmesterens skylden på den kultur, som han selv har været en del af: "Der har været en usund kultur, blandt andet i mange politiske miljøer. Den har jeg i høj grad selv været en del af. De sidste år har vi været igennem en vigtig og afgørende forandring, som også har gjort, at jeg har taget min egen opførsel op til overvejelse. Og jeg er helt klar over, at jeg åbenlyst har begået fejl."

Hvilke aktioner, der bliver taget mod Frank Jensen er endnu uvist. I hvert fald har Socialdemokratiet ikke på samme måde som de Radikale været ude i en heksejagt efter de personer i partiet, der ikke har opført sig efter forskifterne.

Selv beskriver Frank Jensen en episode med en kvinde fra 2012: "En episode fra sommeren 2012 omhandler en kvinde, der på daværende tidspunkt var ansat i SIK, og som efter et budgetseminar oplevede grænseoverskridende adfærd fra min side. Det vil jeg gerne undskylde."

Som opslaget er skrevet skal episoden nok ikke ses som et enkeltstående tilfælde. Spørgsmålet er, hvor mange sager der kommer frem efter døren nu er åbnet helt ind til de krænkelser, der ser ud til at være hverdag i det politiske miljø.

Frank Jensen slutter sit opslag af: "Det, vi går igennem lige nu, er voldsomt ubehageligt for alle implicerede, men jeg er også nået til den erkendelse, at hvis vi skal bære en forandring igennem i vores organisationer og partier, skal vi et sted hen, hvor vi helt åbent kan tale om sexisme, magt og uønsket adfærd. Det vil jeg gerne gøre mit til."