Overlæge i chok: Tabte kæben ved fund af livsforandrende bakterie

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Antibiotika-medicin har smittet patienter med multiresistente bakterier.

Mest læste i dag

Ulrik Stenz Justesen, sammen med en arbejdsfælle, tabte kæden efter at have fundet ud af, at antibiotika-medicinen Dicillin kan have smittet forbrugere med en bakterie, der kan være livsforandrende.

"Vi troede, det var løgn. Det, vi havde frygtet, holdt faktisk stik," siger Ulrik Stenz Justesen, der er overlæge og professor på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, ifølge SE&HØR og tilføjer:

"Jeg har været i det her game en del år efterhånden, og jeg har aldrig nogensinde oplevet det her før."

Det kommer efter, at Lægemiddelstyrelsen meldte ud, at antibiotika-medicinen Dicillin fra virksomheden Sandoz kaldes tilbage efter fund af multiresistente CPO-bakterier.

Lægemidlet er blevet udskrevet til omtrent 35.000 fra september til og med december ifølge Sundhedsdatastyrelsen.

Idet det er blevet solgt efterfølgende, er tallet med stor sandsynlighed større.

Multiresistente bakterier er ifølge Sundhedsstyrelsen modstandsdygtige overfor flere typer antibiotika.

Det betyder, at man ved smitte skal resten af ens livstid i isolation - altså på enestue - under behandling på sygehuset.

Det var Ulrik Stenz Justesens kollega, der fik ideen om at undersøge medicinen for at have smittet.

Opdagelsen vakte naturligvis stor bekymring hos de to kolleger, men samtidig skabte det på en mode også ro.

"Vi var også lettede over, at vi kunne gøre noget ved det og få det stoppet, så vi ikke skulle gå i mange måneder og lede efter en kilde, og vide der var spredning i samfundet."

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig