Overlæge uforstående overfor regeringens mundbindskrav: 'Dette er ikke korrekt'

Foto: Shutterstock

Jacob Rosenberg er overlæge på Afdeling for Mave-, Tarm- og Leversygdomme på Herlev Hospital. Han fortæller, at han ikke oplever, at der er pres på hans afdeling på grund af corona.

Læs også

Nu ændres det: Nu kan du corona-teste dig selv

Det giver han udtryk for i et opslag på Facebook, hvor han skriver, at regeringens argumenter for genindførsel af krav om mundbind ikke hænger sammen med virkeligheden.

'Argumentet for at indføre mundbind er, at sygehusene allerede nu aflyser mange planlagte operationer og at de er meget pressede med corona-patienter,' skriver overlæge Jacob Rosenberg, hvorefter han fortsætter:

'Dette er ikke korrekt og kræver uddybning: På min egen afdeling, som vist er Danmarks største kirurgiske afdeling, aflyser vi operationer pga. mangel på anæstesi-sygeplejersker. Ikke pga. corona. Det samlede antal indlagte med corona på Herlev Hospital er under 20, og de udgør på ingen måde en belastning for den planlagte kirurgi. Slet ikke.'

Ifølge Jacob Rosenberg er det ikke corona, der er årsagen til, at sundhedsvæsenet har svært ved at holde trit med operationer. Derimod skyldes det en stor mangel på anæstesisygeplejersker.

'Og det samme mønster ses i hele Region Hovedstaden, og givetvis også i resten af landet. Vi mangler anæstesisygeplejersker! Vi mangler også andre faggrupper, men lige er manglen på anæstesisygeplejersker det allermest presserende,' skriver han.

B.T. har talt uddybende med Jacob Rosenberg, som de stiller spørgsmålet om, hvorvidt både Magnus Heunicke, Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut tager fejl, når de siger, at mundbindet er nødvendigt, da der er pres på sundhedsvæsenet.

Her forklarer overlægen, at han mener, at de har en forkert opfattelse, da det slet ikke er corona, der skaber presset.

Læs også

Sundhedsstyrelsen melder ud: Anbefales til alle over 18 år

"Set fra min stol, så har de en forkert opfattelse. Vi oplever ikke et særligt pres på afdelingerne på grund af corona. Hvis vi nu oplevede det pres, så ville jeg synes, mundbind var en fin idé. Det er bare ikke tilfældet," siger han til B.T.