Overraskende nyt: Corona smitter særligt et sted

15/10/20 07:43

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
WHO fortæller nu, hvor flest bliver smittet henne.

Onsdag pegede verdensundhedsorganisationen WHO på det sted, hvor allerflest bliver smittet med coronavirus. Det skete under en session på sociale medier, hvor interesserde kunne stille spørgsmål til Maria Van Kerkhove, der er epidemiolog hos netop verdenssunhedsorganisationen. 

ele vejen gennem pandemien har videnskabsfolk og regeringer forsøgt at få et klart billede af, hvor folk bliver smittet. Den viden er både relevant i forhold til hvilke restriktioner, der kan dæmme smittespredningen, men lige så vigtig i forhold til at afklare, hvilke virksomheder eller brancher, der kan få lov til at holde åbent under virusudbruddet. 

De nye oplysninger faldt som svar på et spørgsmål, der drejede sig om, hvordan smittede personer bør behandles. I løbet af dette svar fik WHOs epidemiolog sagt noget forholdsvis interessant. 

Her smittes flest

I løbet af spørgesessioen fortalte Maria Von Kerkhove, at det særligt er et sted, man bliver smittet med corona. Det er dog hverken på arbejdspladsen eller i den offentlige transport. Istedet er det bag hjemmets fire vægget, fortalte hun. 

"Det fleste smittes faktisk stadig derhjemme,” fortæller Van Kerkhove. ”Det har vi vidst siden begyndelsen. Fra de udbrud, der blev opdaget i Kina. Og en af ​​de vigtigste ting, de gjorde i Kina, var at erkende dette og derefter isolere enkeltpersoner, der er smittet, uden for hjemmet. ”

Det med at få isoleret enkeltpersoner er vigtigt, da det er med til at bryde smittekæderne. 

"Hvis en smittet person bliver taget hånd om derhjemme, er der mulighed for, at virussen spreder sig i husstanden," udtaler hun.