Overraskende udvikling i bandesag: Fra livstid til frihed

Af: Mie M.B

|

15/12/2023

Nyheder
Foto: Scanpix Danmark Stf/Ritzau Scanpix
Foto: Scanpix Danmark Stf/Ritzau Scanpix
6 ud af 7 mænd er blevet frifundet i landsretten.

Lige nu læser andre også

I en overraskende udvikling er seks ud af syv mænd, der tidligere var blevet dømt for drabsforsøg i Måløv-sagen, blevet frifundet i landsretten. Dette står i kontrast til byrettens afgørelse, hvor de syv mænd var blevet idømt livstidsstraf for drabsforsøget. Landsretten nåede imidlertid frem til en anden konklusion, og derfor er de seks af de syv tiltalte nu blevet frikendt. Det skriver B.T.

Forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen bekræfter overfor B.T., at stemningen i retslokalet var særdeles positiv, da dommen blev læst op. "Det er en række unge mennesker, der havde fået livstid. Pludselig kan de gå ud af retten som frie mænd," udtaler han.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen beskriver frifindelsen som "ret usædvanlig" og forklarer, at hans klient blev frikendt for to drabsforsøg på grund af en teknikalitet i anklageskriftet. Ved det tredje drabsforsøg fandt retten det ikke bevist, at han var involveret.

Advokat Anders Schønemann, forsvarer for en af de frikendte, udtaler, at hans klient er lettet over afgørelsen. "Livstid er nu byttet til frifindelse, og han kan endelig se fremad," udtaler Schønemann og tilføjer, at de nu vil indlede erstatningsansøgninger.

Forsvarsadvokat Peter Secher fortæller, at hans klient er lettet over frifindelsen, men påpeger, at han ikke bliver løsladt med det samme på grund af en 14-dages fængselsstraf for brugstyveri, som han blev idømt i 2021.

Drabsforsøget, som de syv mænd oprindeligt blev dømt for, fandt sted i 2020. Skud blev affyret mod en bil med en automatisk riffel og en pistol, og bilen blev ramt af 26 skud. Trods den intensive beskydning blev ingen ramt under episoden. De nu frifundne var angiveligt tilknyttet den såkaldte Husum-bande og rettede skyderiet mod medlemmer af den forbudte bande LTF, som de var i konflikt med på det pågældende tidspunkt.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig