Overrasker: Bliver gratis i to uger

02/08/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu er der penge at spare

Mest læste i dag

Hvis man bor på Fyn og på udkig efter en klatretur, så er der nu godt nyt. Det fortæller klatrehallen Boulders, der ligger i Odense og en række andre danske byer

"Boulders i Odense fejrer fire års fødselsdag. Derfor tilbyder Danmarks største bouldering-klub nu gratis klatring, så alle kan komme ud og prøve den nyeste olympiske disciplin – bouldering," skriver Boulders i Odense - og fortsætter:

"Bøjede knæ, hoftevrid og nogle temmelig stærke fingre. Det er nogle af ingredienserne, når der skal klatres bouldering. En sport som odenseanerne har kunnet dyrke i nu fire år hos Boulders Odense. Den fireårs fødselsdag bliver frem til 14. august fejret med tændt grill og fri træning i klatrehallen på Wichmannsgade."

"Fire år lyder ikke af meget, men Odense har taget utroligt godt imod vores klatrekoncept, siden vi startede op. Derfor vil vi gerne give lidt igen, ved at lade odenseanerne prøve kræfter med væggen, både med fri entre og gratis skoleje i 14 dage," siger Kristoffer Lykke Jensen, som er afdelingsleder i Odense Boulders og tilføjer:

"Bouldering er desuden kommet til OL og løber over skærmen i disse dage, men uden dansk deltagelse. Så det kunne da også være sjovt, hvis vi kunne inspirere nogle uopdagede talenter til at komme forbi og dyrke en fed sport med os. Odense er jo kendt for eventyr, så et klatreeventyr med potentielt en ny olympisk mester er helt i byens ånd."

På det olympiske program

Olympiske drømme er måske ikke for alle, og derfor er det ikke kun potentielle eliteatleter, som Boulders i Odense vil have på væggene. Sporten udmærker sig nemlig ved, at der er succesoplevelser for alle allerede efter første omgang.

"Den største udfordring, vi oplever ved bouldering, er det begrænsede kendskab til sporten. Der tror jeg, at optagelsen på det olympiske program kommer til at gøre vidundere; og når folk så kommer herud for at prøve det, vil langt de fleste opleve at gå fra nul til 100 på rigtig kort tid. Det kræver kun et par klatresko, og så vil man, allerede anden gang man er her, erfare, at selv nybegyndere kan bevæge sig en sværhedsgrad op," siger Kristoffer Lykke Jensen og tilføjer:

"Det gør sporten utroligt tilgængelig og belønnende, samtidig med, at det legende element i at klatre for mange er en god motivation. Klatring er desuden en funktionel træning, hvor man kan se udviklingen i både styrke og teknik."

Bouldering er friklatring uden seler og sikkerhedsliner. Men højden er ikke afgørende. Denne type klatring er en sport for både krop og hjerne, hvor udfordringen ligger i at finde den bedste vej rundt på væggene, der simulerer klippeblokke – deraf det engelske navn, bouldering.

Boulders Odense på Wichmannsgade 11 i Odense C inviterer fra 1. til 14. august på fri træning og klatresko mod tilmelding til et nyhedsbrev. I samme periode tænder klubben også op i grillen, så du kun skal tage maden med, fortæller klatrehallen i pressemeddelelsen

 

Anbefalet til dig