Overrasker: Skruer ikke ned efter corona

Foto: Shutterstock

Ikke alt bliver som før, når landet igen er åbent

Alle kommuner i landet har skruet gevaldigt op for rengøring og hygiejne under tiden med corona for at bekæmpe epidemien. Men nu har Rødovre Kommune truffet en beslutning om, at den intensiverede rengøring ikke blot skal være et corona-fænomen. Det fortæller kommunen. 

"Rødovre Kommune har besluttet at fastholde det høje niveau, når vi er på den anden side af epidemien, så det bliver den nye normalstandard," lyder det i en pressemeddelelse. 

”Vi har altid haft fokus på at sikre en høj standard inden for rengøring og hygiejne. Men tiden med corona har tydeligt vist, hvor meget rengøring og god hygiejne betyder for vores sundhed. Nu sætter vi en ny og højere standard”, siger borgmester Britt Jensen.

Læs også

Ny variant spreder sig: Vi tager den meget alvorligt

Sygefravær rasler ned

Sygefraværet blandt de kommunale ansatte faldt i perioden april 2020 til marts 2021 fra 4,7 procent til 4,0 procent i Rødovre. Det svarer til mere end 26 fuldtidsstillinger.

”Vi kan ikke med sikkerhed dokumentere, at der er en sammenhæng mellem det faldende sygefravær og de nye initiativer, vi har igangsat inden for rengøring og hygiejne, men det er et påfaldende stort fald på bare et enkelt år. Det afgørende er ikke det økonomiske – det afgørende er, at en højere standard inden for rengøring og hygiejne giver bedre rammer for vores ældre på plejehjemmene og for børnene i skolerne. Hvis sygefraværet tilmed falder, så er det bare en ekstra gevinst”, siger Britt Jensen.

Der fortælles iøvrigt om indsatsen:

Rødovre Kommune har i budgettet for 2021 og årene frem afsat 2,5 mio.kr. til at styrke indsatsen for at sikre en højere standard inden for hygiejne og rengøring. Det nye løft betyder blandt andet, at Rødovre Kommune fortsætter med:

  • En ekstra daglig rengøring af toiletter på skolerne
  • Weekendrengøring på alle fællesarealer på plejehjemmene Ørbygård og Engskrænten. Der er i forvejen på Broparken.
  • Derudover ansætter Rødovre Kommune en hygiejnekoordinator, der skal løfte arbejdet med hygiejne på alle områder i kommunen.
Læs også

Store spritkontroller til sommer: Denne dag går de i gang