Oversteg hendes forventninger: Så mange fulgte med i tronskiftet

Af: Mie M.B

|

15/01/2024

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Et overraskende antal medier fulgte med i den historiske begivenhed

Lige nu læser andre også

Det var langt fra kun skandinaviske medier der fulgte med i går da tronskiftet fandt sted. Hele 79 internationale medier var til stede i København, heriblandt det britiske medie BBC. Det skriver TV2.

BBC's royale korrespondent, Daniela Relph, delte sine indtryk og erkendte, at begivenheden oversteg hendes forventninger. Stående foran Christiansborg Slot beskrev hun øjeblikket som betydningsfuldt for Danmark, især da kongen blev udråbt fra balkonen og tusinder af tilskuere overværede det.

Også det amerikanske medie CNN gav tronskiftet betydelig opmærksomhed. Deres artikel, der inkluderede udtalelser fra Berlingskes kulturredaktør Birgitte Borup, gik særligt op i den store menneskemængde i Københavns gader, der trods det kolde vejr skabte en nærmest lyrisk stemning med spontane sange i løbet af dagen.

På den anden side af jorden, i Australien, hvor dronning Mary kommer fra, var begivenheden også i fokus. The Sydney Morning Herald rapporterede om det historiske kys på slottets balkon og sammenlignede det med det eventyrlige bryllup for to årtier siden.

Internationale medier som Reuters og VG fra Norge betonede begivenhedens pompøse øjeblikke og det nye kapitel, der begynder for det danske kongepar. Svenske Aftonbladet prydede forsiden med et billede af kong Frederik og dronning Mary med overskriften "puss – nu är du min konge, Frederik" (kys – nu er du min konge, Frederik).

Mandagens planer inkluderer kongeparrets deltagelse i Folketinget, hvor Danmarks nye regent vil blive markeret med taler fra Folketingets formand, Søren Gade, og statsminister Mette Frederiksen.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig