Overvejer lukning af kommunegrænser: "Vi er klar til at gøre, hvad der skal til."

08/12/20 09:53

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Regeringen overvejer flere og skarpere tiltage i Danmark, bekræfter sundheds- og ældreministeren nu.

Mandag stillede statsminister Mette Frederiksen (S) og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) sig frem på et pressemøde. Her fortalte regeringstoppen, at smittetallet flere steder er for højt, derfor forlænges de nuværende restriktioner, ligesom flere byer lukkes delvist ned. 

Det drejer sig særligt om København, Odense og Aarhus. 

Mandag stod det også klart at det daglige smittetal samt kontakttallet, der viser i hvilken grad epidemien spreder sig, begge stiger. Det er bekymrende frem mod julen, fortates det på pressemødet. Derfor intensiveres den danske coronaindsats nu. Det betyder bl.a. også, at barer, restauranter, caféer samt en række andre fritidstilbud lukkes ned i de berørte storbyer. 

Overvejer drastisk skridt

Indtil videre kan borgerne fra de delvist nedlukkede kommuner stadigvæk passere kommunegrænserne. Det er dog ikke sikkert, at det forbliver på denne måde. Det slog sundheds- og ældreminister Magnus Heuncike (S) fast.

"Vi er klar til at gøre, hvad der skal til for at redde sundhedsvæsenet og få kontrol med epidemien," siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke: 

"Det værktøj har haft effekt i Nordjylland, og jeg vil ikke stå her og sige, der er nogen værktøjer, vi ikke vil bruge."