Oxford-professor: Sverige har valgt den bedste strategi

21/04/2020

Nanna Christina Smidt

I Sverige har man hele tiden kunne gå på café. Noget der har været helt lukket i Danmark. Foto: Shutterstock.
Carl Heneghan der er professor ved Oxford i England mener, at Sverige har valgt den bedste strategi mod coronavirus. Og han hylder dem for at have ret.

Mest læste i dag

Svenskerne har nemlig valgt ikke at lukke ned, og dermed ikke sat landet i økonomisk krise.

Svensker tog det stille og roligt

I norden har vi mange forskellige tilgange til, hvordan vi har behandlet coronavirus.

Hos Sverige har de håndteret det meget anderledes end vi gjorde i Danmark, hvor vi hurtigt lukkede hele landet ned, mens de på den anden side af Øresundsbroen fortsatte livet med cafébesøg, skoler og frisører.

Hvem har valgt den bedste løsning

Spørger vi de danske politikere, så er de meget tilfredse med den tilgang vi har haft i Danmark, som har gjort, at vi er under kurven.

Men spørger vi den britiske Oxford-professor Carl Heneghan der har speciale i klinisk epidemiologi, så er det svenskerne, der har valgt den bedste strategi. Det skriver Ekstra Bladet. 

Undgår dommedagsscenario

Carl Heneghan er tilhænger af den svenske tilgang, og mener at Sverige har holdt hovedet koldt og på den måde har svenskerne undgået et dommedagsscenario.

Han fortæller, at det ikke er karantænen, der har fået tallene til at se bedre ud i verden. Han mener derimod, at det er fordi, at folk vasker hænder og holder afstand.

Han mener, at ministrene hastede deres beslutninger om en karantæne, fordi de lyttede til eksperter, der ifølge ham konsekvent har taget fejl gennem hele forløbet.

Svenskerne er (selvfølgelig) enige

I Sverige er de eksperterne enige.

Professor i klinisk bakteriologi, Agnes World er meget enig i, at svenskerne er lykkedes med deres strategi.

Deres sygehuse kan ifølge hende sagtens følge med, og hun fortæller, at de har haft virussen under fin kontrol, den kan nemlig ikke bare stoppes, fortæller hun.

 

 

Anbefalet til dig