På søndag går det løs: Første gang i over 20 år

04/3/22 08:19

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
På søndag sker det.

På søndag tager Silkeborg mod Brøndby i egen hule, og her er de rødblusede historisk sjældne favoritter. Ifølge Danske Spils eksperter skyldes det hjemmeholdets offensive spillestil og solide defensiv.

Når der om få dage trampes på plastik-tæppet i det silkeborgensiske højland, er de sporadiske Superliga-gæster fra Silkeborg favoritter mod historisk mægtige Brøndby. Det oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

Det står klart, idet Danske Spil kun giver odds 2,20 på en Silkeborg-sejr, men odds 3,30 på, at Brøndby trækker sig sejrrigt ud af opgøret.

"Jeg har været igennem vores data, og kan ikke finde en eneste kamp tilbage til årtusindskiftet, hvor Silkeborg var favorit mod Brøndby. Det er jo bemærkelsesværdigt, at de nu står et sted, hvor de må regnes som favoritter," siger Mathias Reimer Larsen, som er oddssætter hos Danske Spil.

Det er samtidig midtjydernes mulighed for at hale ind på Brøndby i tabellen, hvor fem point lige nu skiller de to hold på henholdsvis 4.- og 3.-pladsen.

Brøndby er storebror, men...
Brøndby har ellers et voldsomt godt tag på midtjyderne, idet de seneste fem opgør i Superliga-regi er endt med fire sejre til Brøndby og en enkelt uafgjort. Desuagtet mener Danske Spils oddssættere altså, at sikeborgenserne har et øjeblikkeligt overtag.

"Jeg tror ikke, der er en eneste fodboldelsker i dette land, som er uenig i, at Silkeborg har overrasket ekstremt positivt siden deres oprykning til det fornemmeste selskab. Deres offensive og underholdende spillestil, kombineret med en solid defensiv, rækker pt. til favoritværdigheden mod Brøndby. Og det er jo egentlig vanvittigt at mene, når udeholdet ikke har tabt en Superligakamp siden d. 19 september sidste år. Men det er altså den øjeblikkelige dagsform og så VHS-trioen - Vallys, Helenius og Sebastian J - i front, som på dagen giver hjemmeholdet en fordel og en føring på odds," siger Mathias Reimer Larsen.

Kampen mellem Silkeborg og Brøndby fløjtes i gang på søndag kl. 18.00.