På vej mod ny rekord: Killinger kasseres som aldrig før

Nyheder
I år ligner endnu et trist rekordår. Foto: Shutterstock
Sommermånederne er desværre også sæson for uønskede katte og killinger. Dyrenes Beskyttelses otte internater hjalp i 2019 næsten 9000 katte i nød. Allerede de første 5 måneder af 2020 har internaterne modtaget 307 flere svigtede katte og killinger end samme periode sidste år, fortæller organisationen.

Mest læste i dag

De efterlades i papkasser, tasker, transportkasser, bure eller sågar poser. Måderne at efterlade sit dyr på er mange, men fælles for dem alle er, at det er forkasteligt og uansvarligt. Især juli, august og september måned er højsæson for efterladte kæledyr, og familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, oplever en tilbagevendende tendens:

”Sommer efter sommer vælter det ind med dumpede og uønskede dyr på vores internater. Især killinger oplever vi en stor stigning af, formentlig fordi ansvaret for et helt kuld uønskede killinger bliver for omfattende for ejeren. I 2019 havde vi rekordår for antallet af svigtede killinger, og det tegner allerede til, at i år bliver lige så slemt,” siger han.

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses internater 3586 katte og killinger alene i juli, august og september. I år er der allerede fra januar til juni indleveret 2190 antal katte og killinger. Dyrenes Beskyttelse forudser derfor endnu et voldsomt katteår, muligvis endnu værre end 2019.

Katte er afhængige mennesker

Når katte efterlades til sin egen skæbne, har ejeren af den ene eller anden grund ikke haft overskud til at tage sig af den længere. Men løsningen er aldrig at efterlade dyret til uvis skæbne, advarer Dyrenes Beskyttelse.

”Det er helt uacceptabelt at efterlade katte og killinger i papkasser. Man giver dem ikke en fair chance for at overleve, om de så kommer ud af kassen, kan de ikke selv finde føde. Det har de aldrig lært, så de er dybt afhængige af, at mennesker finder dem i tide. Det er ikke altid tilfældet, at de gør det,” siger Jens Jokumsen og fortsætter:

”Specielt killinger har ingen chance for at overleve. Vi oplever efterladte papkasse med killinger, der er få dage gamle. Det er virkelig uacceptabelt. Vi oplever også, at killingesæsonen er blevet længere. Sidste år modtog vi i alt 8870 katte og killinger, og i år har vi indtil videre modtaget flere end på samme tidspunkt, sidste år,” tilføjer han.

En lukket kasse bliver meget varm, og katte og killinger kan derfor dø af hedeslag, tørst eller ganske enkelt blive taget af vilde rovdyr. Det er derfor ikke løsningen, men man bør i stedet finde et nyt og kærligt hjem til dem.

Anbefalet til dig