Påvirkes også af corona: Her er danskernes lyst sat på pause

10/12/2021

Julie Møller

Foto: Shutterstock
De stigende smittetal påvirker flere ting i samfundet.

Mest læste i dag

Hver tredje dansker havde planlagt en rejse til udlandet denne vinter, men et flertal enten afventer eller har helt aflyst rejsen på grund af stigende smittetal.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Gjensidige.

Helt konkret vil blot hver tredje gennemføre turen som planlagt, den resterende del har enten aflyst turen helt eller afventer med at bestille den til smittesituationen har forbedret sig.

Foto: Shutterstock

”Det vidner om stor årvågenhed blandt danskerne, at så mange er opmærksomme på, at deres rejse kan blive forhindret eller forstyrret af stigende smittetal på tværs af Europa. Men rejsebranchen er klar til at tage imod de rejsende, og så længe man følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger, så kan man med tryghed tage ud og opleve, hvad vores europæiske naboer har at byde på,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør for Gouda Rejseforsikring.

Derudover bliver der, ifølge Dan Kjølhede Laursen, købt afbestillingsforsikringer som aldrig før.

”Vi oplever stor efterspørgsel efter afbestillingsforsikringer, og det vidner om, at mange danskere gerne vil rejse, men også er opmærksomme på risikoen for, at deres tur kan blive forhindret af f.eks. restriktioner på destinationen,” siger Dan Kjølhede Laursen og uddyber:

”For at afbestillingsdækningen skal være gyldig, skal den være købt enten før eller samtidig med rejsen bliver bestilt, men desværre må vi skuffe en del kunder, der havde fravalgt dækningen, men som nu gerne vil have den alligevel, fordi de kan se, at restriktionerne kan forhindre deres rejse. Derfor er det vigtigt, at man husker at købe den rigtige forsikring, når man planlægger sin rejse.”

 

 

Anbefalet til dig