Pædagog sigtet for flere overgreb: Nu har nye foruroligende detaljer set dagens lys

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den første sigtelse fandt sted i november sidste år.

Lige nu læser andre også

En chokerende sag om gentagne overgreb på børn har sendt chokbølger gennem en daginstitution på Vestsjælland.

En 48-årig mandlig pædagog, der har arbejdet i institutionen, er blevet sigtet for to tilfælde af overgreb på børnene. Det første overgreb, ifølge politiet, skete tilbage i november sidste år, mens det andet overgreb forekom i august i år.

Det er kommet frem, at den 48-årige pædagog allerede blev anmeldt for det første overgreb for snart et år siden. På det tidspunkt fandt politiet dog ikke tilstrækkeligt grundlag til at sigte manden, hvilket har udløst betydelig kritik fra forældregruppen.

I forbindelse med den første anmeldelse blev pædagogen sygemeldt i 14 dage, hvorefter han vendte tilbage til sin stilling i institutionen og arbejdede derfra uden yderligere undersøgelser - indtil han i august blev anmeldt for det andet overgreb.

Sigtelsen mod pædagogen omfatter anklager om voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje for begge episoder.

Som følge af sigtelsen blev pædagogen fyret fra institutionen, og forældregruppen blev orienteret om situationen på et møde, hvor de også fik mulighed for at tale med en krisepsykolog.

"Forældrene ved i princippet ikke engang, om der var tale om vold eller overgreb. Det er selvfølgelig dybt frustrerende." fortæller en forælder til B.T.

De har også fået at vide, at pædagogen tidligere var blevet undersøgt af politiet i forbindelse med det første overgreb.

"Det første man tænker er selvfølgelig, at det kunne være stoppet noget tidligere. Hvis politiet havde grebet ind dengang, var det ikke sket igen i august." fortæller en anden forælder til mediet.

Anklagemyndigheden har forsøgt at få manden varetægtsfængslet ved både byretten og landsretten, men begge instanser har afvist anmodningen.

På nuværende tidspunkt er der endnu ikke rejst tiltale mod den tidligere pædagog, da politiet stadig efterforsker sagen nøje.

Anbefalet til dig