Pædagoger gik på fyraften og låste daginstitutionen af - der var bare to meget vigtige ting, de lige havde glemt

Af: Mie M.B

|

23/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En bekymret kvinde ringede heldigvis til politiet så snart hun opdagede det

Mest læste i dag

En alvorlig hændelse rystede for nylig daginstitutionen Jorn i Ørestad på Amager, hvor to børn blev efterladt uden opsyn efter, at alle voksne var forladt stedet. Ifølge en mail fra institutionens ledelse til forældrene, som TV 2 har fået indsigt i, skyldtes episoden en forsinket forælder, der ankom cirka et kvarter efter lukketid.

Klyngeleder Heidi Bruun fra Amager Klynge beklager hændelsen i mailen og påpeger, at børnene heldigvis formåede at klare sig selv og finde ud af institutionen. Trods dette har episoden ført til en skærpet opmærksomhed på institutionens lukningsprocedurer og ansattes overleveringsrutiner.

Børnenes far udtalte, at begge børn er i god behold, men de blev fundet uden sko og overtøj på gaden af en bekymret kvinde, der kontaktede politiet. TV 2 har forsøgt at få en uddybning fra daginstitutionen, der har beklaget fejlen og annonceret ændringer i procedurerne.

Heidi Bruun forklarer i mailen, at der vil blive foretaget et uanmeldt pædagogisk tilsyn for at sikre, at lukkeproceduren bliver en integreret del af alle ansattes daglige praksis. Hun nævner også, at der er et personaleretligt spor, som ikke kan uddybes yderligere, og at psykologhjælp er tilgængelig for både personale og børn i institutionen.

Landsformanden for Forældrenes Landsorganisation (FOLA), Signe Nielsen, udtrykker chok over hændelsen og understreger behovet for handling og støtte til forældrene. Hun peger på generelle udfordringer i København med at fastholde pædagoger, hvilket kan føre til høj personaleudskiftning og manglende kendskab til institutionens rutiner. Signe Nielsen mener dog, at denne sag er usædvanlig, selvom historier om børn, der bliver glemt af personalet, ikke er ukendte.

Anbefalet til dig