Den store dag er endelig kommet, og det betyder, at der med al sandsynligheder er blevet og bliver spist masser af julemad rundt omkring i de danske husstande.
Det er ikke utænkeligt, at du ender med at have rester til overs, men hvis du havner i den situation, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er en særlig julespise, du ikke må pakke ind i sølvpapir.
I et gammelt opslag på Facebook skriver Fødevarestyrelsen nemlig, at rødkålsresterne ikke bør dækkes ind i sølvpapir - og det er der faktisk en god grund til:
"Aluminium fra stanniol kan være et problem for din sundhed, hvis det ophober sig i kroppen over længere tid. Derfor er det ikke en god idé at putte sølvpapir over julens rester af rødkål, syltede rødbeder eller syltede agurker", skriver styrelsen i opslaget.
I stedet kan du med fordel opbevare de sure fødevarer i glas, (dog ikke ikke krystalglas), porcelæn eller plastskåle dækket med f.eks. plastfilm eller -låg.
Juleaffald
Det er ikke kun rødkål og andre madrester, der er tilovers, når juleaften er forbi.
Der er også affald, som du nok gerne vil have skillet dig af med hurtigst muligt. 2021's december måned bød på 567 ton ekstra affald i forhold til en gennemsnitlig måned, oplyser AffaldVarme Aarhus.
Men hvordan er det nu lige, at jule-affaldet skal sorteres? Hvordan kasserer man på korrekt vis et afpillet juletræ? Eller en udtjent juledekoration, for den sags skyld? Og hvordan var det nu det var med gavepapir?
Det kan du læse mere om i artiklen herunder.