Paludan stiller op til valget i Sverige

21/4/22 05:32

Ida Hansson

Rasmus Paludan stiller på til det svenske valg.

Rasmus Paludan har før skabt overskrifter, da han brændte koraner i Sverige ved flere lejligheder. Senest i påskeweekenden var han til stede i flere byer og i samme forbindelse begyndte voldsomme optøjer.

26 politibetjente og 14 civile blev såret ved alle lejligheder. Det skriver svenske Expressen.

Han brænder Koranen for at provokere, men hævder selv, at han har politiske motiver. Hans parti Stram Kurs er imod islam, og målet med demonstrationerne er at vise, at religionen ikke hører hjemme i et vestligt samfund, fastslår Paludan.

Her i Danmark stillede hans parti op til valget i 2019, og dengang nåede partiet op på 1,8 procent - kun 0,2 procentpoint fra grænsen til Folketinget.

Det holdt ikke hele vejen for Palun ved det danske valg, så nu satser han altså på Sverige. Han har tidligere insinueret, at han ville stille op til det svenske valg - og det har han altså gjort nu.

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Han har nu indsendt sin deltagelse til Valgmyndigheden, og han stiller op til Riksdagen under partibetegnelsen "Tight Course Sweden", viser den rapport, som Expressen har læst.

Rasmus Paludan annoncerede sin deltagelse i går den 20. april. 

Paludan har en dansk mor og en svensk far - og er dermed svensk statsborger. Han hævdede sine rettigheder i 2020, da han fik indrejseforbud i landet i forbindelse med, at hans ansøgning om en generalforsamling blev afvist. 

I august 2021 afslørede Ekstrabladet, at Rasmus Paludan chattede om sex med mindreårige, og han skal også have delt billeder med seksuelt indhold på forummet. Paludan afviste anklagerne og hævdede, at han ikke kendte folks alder. Han kaldte det en "storm i et glas vand."