Pape anklages for fusk

04/10/2022

Sandra Lund

Foto: Ritzau Scanpix
Men Søren Pape Poulsen afviser, at have noget med sagen at gøre.

Mest læste i dag

For fire år siden blev Søren Pape Poulsens daværende ægtemand Josue Medina Vasquez overfaldet i byen. Gerningsmanden blev smidt i fængsel og sigtet for en hadforbrydelse.

Ifølge Politiken viser det sig nu, at dette kunne havde været klaret med en bøde til overfaldsmanden. Det er én af flere nye informationer, som er kommet frem.

Flere eksperter mener, at håndteringen af sagen er højst usædvanlig.

Ekstra Bladet skriver yderligere, at interne sms'er hemmeligholdes af Justitsministeriet.

Derfor har forsvarsadvokaten Erbil Kaya krævet en undersøgelse af sagen.

Hvis man derimod spørger Søren Pape Poulsen, så nægter han, at have nogen som helst med sagen at gøre. Også på trods af at han på daværende tidspunkt var Danmarks justitsminister, hvilket gjorde ham til politiets øverste chef.

I et interview med Radio4 Morgen siger han følgende: "Jeg synes ikke, det har noget med mig at gøre. Hvis der er nogen, der har behandlet andre anderledes, end man skulle, så må man spørge Københavns Politi. Jeg har intet imod, hvis man vil lave undersøgelser".

Da intervieweren spørger Søren Pape Poulsen, om han har "forskelsbehandlet nogen her", lyder Pape nærmest forarget.

"Nej, er du vild? En minister ville jo være direkte dum i hovedet, hvis man tog et særhensyn til et familiemedlem. Det eneste, der var i hovedet på mig, var, at jeg var rystet. Hvis nogen mener, der er noget, så må man da undersøge det. Det har ikke noget med mig at gøre" siger Søren Pape Poulsen til Radio4 Morgen.

Anbefalet til dig