Par bruger elefantlort til at producere ny gin

Foto: Shutterstock. Dette er et modelfoto og det er ikke sikkert, at disse elefanters afføring er blevet brugt til at lave gin.
Gin er en lækker drik, og man kan virkelig få den i mange varianter. Smagen af elefantlort er måske ikke den første variant man vil vælge, men ikke desto mindre er det nu en mulighed.

Mest læste i dag

Efter en tur til Sydafrika besluttede et par at lave en helt ny ginvariant, og deres beslutning vækkede forundring. De lavede nemlig en kombination, der kan betragtes som yderst underlig.

Interesse i fordøjelsesprocessen

Biologilærere Paula og Les Ansley var på ferie i Botlierskop Nature Reserve i 2018, hvor de lærte flere faktorer om fordøjelsesprocessen for elefanter. Efter at have opdaget, at de kun optog halvdelen af ​​den spiste mad, konkluderede parret, at de fleste af planterne ender med at være til stede i afføringen fra elefanter. Det skriver Sol.sapo.pt.

Indlovu Gin

Det var her ideen om at lave en ny drik kom op, og de første trin i opførelsen af den nye gin, som kom til at hedde ​​Indlovu Gin, begyndte. 

"Vi kontaktede Botlierskop og spurgte, 'Tror du, at du kunne give os noget elefantafføring?' De sagde: 'Ja, selvfølgelig, intet problem.' De sendte os afføring, og vi begyndte at prøve at forstå, hvordan det var forberedt, ”har Les Ansley udtalt i et interview med CNN.

Ifølge parret vaskes og tørres afføringen to gange, så det er helt sikkert at bruge dem til fremstilling af drikken. Det endelige produkt tilføres derefter gin.

Forskellig smag

Hvad angår smagen af ​​ginen, så siger parret, at den afhænger af hvilket område afføringen kommer fra.  

”Det har en jordagtig, græsklædt smag, og det afhænger af, hvor vi samler de botaniske ingredienser, eller hvilke elefanter vi samler ingredienserne fra, smagen på gin kan ændre sig lidt,” forklarede parret.

Se hvor din lortegin er fra

Hver flaske indeholder også GPS-koordinaterne hvor afføringen er blevet fundet samt datoen. 

Udover at inkludere de klassiske smagsoplevelser af gin, såsom koriander og einer, har Indlovu Gin også en tilføjelse af ekstrakter fra kosten af ​​elefanter, såsom urter, frugter og bark af træer, såsom aloe vera og akacia.

Støtter Afrikafonden

Indlovu Gin produceres i et destilleri i Western Cape, der er en lille provins i Cape Town i Sydafrika, og eksporteres allerede til Europa og andre lande på det afrikanske kontinent.

Hver flaske koster 34 dollars, som svarer til 230 kroner, og 15% af dette beløb går til donationer til "Afrikafonden" til støtte for bevarelse af elefanter.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig