Parkeringsfirma i voldsom modvind: Heksejagt mod byens kunder

Af: Mie M.B

|

11/03/2024

Foto: Privat
Foto: Privat
Byens butikker ønsker P-vagterne ud så hurtigt som muligt

Mest læste i dag

Opdateret 8/4/2024: Artiklen har tidligere indeholdt et billede af en afgift, som ikke var fra firmaet, der omtales i artiklen. Nyheder24.dk beklager fejlen.

Erhvervslivet i Ringsted står samlet i deres kritik mod parkeringsfirmaet P-Nord og dets parkeringsvagter, som de anklager for at føre en aggressiv og konfliktskabende parkeringskontrol, der skader byens handelsliv. Merete Dreisig, ejer af tøjbutikken Depend, udtrykker sin frustration over, hvordan de strenge parkeringsregler og det, hun beskriver som en heksejagt på kunder, negativt påvirker byens butikker. "Det er simpelthen et kæmpe problem i Ringsted. De jager vores kunder ud," siger hun til TV 2 Øst og påpeger, hvordan dette stresser kunderne og får dem til at handle andetsteds.

Kim Daleng, ejer af Tøjeksperten, understøtter denne opfattelse ved at beskrive parkeringsvagternes adfærd som konfliktsøgende og truende. Situationen har ifølge Sjællandske Nyheder drevet en møbelbutik til at lukke og flytte sin forretning til København efter gentagne bøder til kunder, et problem Merete Dreisig kan genkende fra sin egen forretning. "Den heksejagt, der er på vores kunder, er simpelthen ikke i orden," udtaler hun.

Denne voksende utilfredshed har fået flere lokalpolitikere til at tage parti med de erhvervsdrivende og foreslå, at byen bør opsige sin aftale med P-Nord. Andreas Karlsen, formand for den Konservative byrådsgruppe, foreslår ikke kun en opsigelse af aftalen men også en forlængelse af den tilladte parkeringstid i bymidten til tre timer for at imødekomme handelslivets behov. "Jeg synes, at vi skal lytte til bymidtens forretninger," siger han, understregende behovet for at revidere den nuværende parkeringspolitik.

Ringsteds borgmester, Klaus Hansen fra Venstre, har udtrykt forståelse for de erhvervsdrivendes bekymringer og meddelt, at kommunen er i gang med at finde en løsning på problemet.

Anbefalet til dig