Parti melder ud: Vil gøre det forbudt at købe tobak for alle født efter 2008

Af: Ida Hansson

|

10/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan potentielt være slut med cigaretter.

Mest læste i dag

En Labour-regering kunne indføre et rygeforbud i 'New Zealand'-stil, hvilket vil gøre det ulovligt for alle født efter 2008 at købe tobak.

Sundhedssekretær Wes Streeting sagde, at partiet ville konsultere om udfasning af salget af cigaretter.

Han sagde, at denne 'friske radikale tænkning' kunne hjælpe med at lette presset på sundhedsvæsenet. Det skriver Metro.

New Zealand skal senere i år implementere en ny lov, som forhindrer enhver, der er født efter 2008, i at købe cigaretter.

Lovgivningen har til formål at stoppe den næste generation fra nogensinde at begynde at ryge.

Wes Streeting siger, at partiet også ser på en række andre foranstaltninger for at gøre rygning uoverkommelig og utilgængelig.

En uafhængig anmeldelse, som blev offentliggjort i sommer, anbefalede at øge den lovlige rygealder med et år hvert år for at forbedre landets sundhed.

Ministre har også tidligere sat en målsætning om, at England skal være helt røgfrit i 2030.

"En af de ting, der blev anbefalet til regeringen i en af ​​anmeldelserne, var at udfase salget af cigaretter helt over tid. Vi vil rådføre os om det og en lang række andre tiltag. Den newzealandske regering gør det. Vi vil gerne se, hvordan det virker, men jeg er oprigtigt nysgerrig," sagde Wes Streeting til BBC.

Han tilføjede, at han håber, at lovgivningen vil have en positiv effekt på sundhedsvæsenet.

Regeringen er også blevet advaret om, at de er indstillet på at fejle deres røgfrie 2030-mål, og hvis der ikke bliver vedtaget en ny politik, vil de først nå det i 2044.

Rygefrekvensen i Storbritannien er faldet fra omkring halvdelen af ​​befolkningen i 1970'erne til omkring kun 15 procent nu.

Men brugen viste sig at være steget med 25 procent blandt unge under 30 i England under Covid-pandemien, hvilket svarer til mere end 600.000 nye rygere.

Anbefalet til dig