Parti vil give skattelettelser i milliardklassen

22/11/20 09:15

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Der er brug for, at flest muligt løfter i flok. Det kan skattelettelser være med til at sikre. Det mener Venstre.

Ifølge Venstre er skattelettelser én af måderne, der kan sikre, at Danmark kommer bedst muligt ud af den nuværende coronakrise.

Af denne årsag er det højt prioriteret i partiets finanslovsudspil for 2021. 

Venstre har nemlig foreslået, at skatten næste år skal lettes for både borgere og virksomheder med mere end to milliarder kroner. 

"Skattelettelser skaffer flere mennesker i arbejde. Og det har vi brug for. For der er brug for at være flere, som løfter byrden i øjeblikket. Der er mange, der har mistet deres arbejde under coronakrisen," siger Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen ifølge Ritzau, og følger op: 

"Vi har brug for, at så mange som overhovedet muligt kommer tilbage på arbejdsmarkedet og får lov til at gå på arbejde igen, så de kan få deres tilværelse tilbage. Vi har brug for, at flest muligt løfter i flok. Og der er skattelettelser et af værktøjerne." 

Ifølge Venstre er deres udspil til finansloven fuldt ud finansieret. 

Sådan finansieres udspillet

Effektiviseringer på kommunale jobcentre, lavere ydelser til arbejdsløse indvandrere og øget konkurrenceudsættelse i det offentlige er blandt de tiltag, der skal finansiere det udspil, som Venstre er kommet med. 

Venstre ønsker blandt andet at øge konkurrenceudsættelse i det offentlige, hvilket ifølge partiet vil bidrage med omtrent en milliard kroner af finansieringen. 

Desuden ønsker partiet også at fremrykke allerede vedtagne skattelettelser. Ligeledes har de foreslået at hæve det maksimale beskæftigelsesfradrag med 1.000 kroner. 

Jakob Ellemann-Jensen fortæller, at han mener, at disse initiativer 'ikke blot giver vækst på den korte bane, som også rækker længere frem'. Endvidere fortæller han, at det er nødvendigt set i lyset af den 'alvorlige situation', som Danmark er havnet i på grund af coronavirussen. 

Ny finanslov skal snart være på plads

Tidligere i november har Venstre fremlagt den del af deres finanslovsudspil, der omhandler den grønne omstilling. 

Her præsenterede de, at de vil afsætte fem milliarder kroner over en femårig periode til udtagning af lavbundsjorde, som i dag dyrkes i landbruget. Dette gøres med henblik på at nedbringe CO2-udledningen samt skabe en bedre biodiversitet. 

For tiden bliver der forhandlet blandt Folketingets partier om næste års finanslov.

Finanslovsforslaget skal være vedtaget i Folketingssalen inden årets udgang. Hvorvidt Folketingets partier når at lave en aftale, vil tiden vise.