Partiformænd: Mette Frederiksen skal undersøges

21/11/20 08:15

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det har flere partiledere skrevet under på.

Venstre-formanden Jakob Ellemann-Jensen skriver på Facebook, at partiledere i blå blok har underskrevet et fælles brev, hvor man ønsker en undersøgelseskommision om minksagen.

"Det var statsministeren, som gav den ulovlige ordre. Hun traf selv beslutningen, og hun valgte også selv ikke at stoppe den. Derfor vil en samlet blå blok have nedsat en hurtigtarbejdende undersøgelseskommission, så skandalen kan blive undersøgt," skriver Jakob Ellemann-Jensen på Facebook.

De skriver således i brevet, at vi er vidne til den største demokratiske skandale i nyere danmarkshistorie, da Mette Frederiksen har brudt loven og udstedt en ulovlig ordre. 

"Når nu statsministeren ikke vil drage de nødvendige konsekvenser, er det eneste rigtige, at Folketinget nedsætter en hurtigtarbejdende undersøgelseskommission, så sagen kan blive undersøgt til bunds," står der skrevet i brevet.

Brevet er underskrevet af Jakob Ellemann-Jensen, Kristian Thulesen Dahl, Søren Pape Poulsen, Pernille Vermund og Alex Vanopslagh.

Hun skal gå af

Og netop sidstnævnte har for nylig været ude at sige, at Mette Frederiksen burde tage ansvar og gå af. 

"Hun sad bare på sine hænder og tørrede det hele af på Mogens Jensen," lød det fra Alex Vanopslagh. 

Han, ligesom resten af partilederne fra blå blok, mener dermed, at Mette Frederiksen skal holdes ansvarlig for sine handlinger, da hun deltog i beslutningen om, at alle mink i Danmark skulle aflives. 

Alex Vanopslagh, sammen med de andre partiledere, mener derfor, at hun bør gå af. 

"Jeg synes, statsministeren skal følge Mogens Jensens eksempel og gå af og dermed tage ansvar for den grundlovsstridende instruks, hun udstak på nationalt tv," siger Alex Vanopslagh

Der står slutteligt i brevet:

"Desværre er regeringen parat til at lukke øjnene for skandalen. Det kan Danmark ikke være tjent med."