Partiformand til Mette Frederiksen: "Tag ansvar og gå af"

20/11/2020

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen bør tage ansvar i minksagen og gå af. Sådan lyder det fra partiformand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh.

Mest læste i dag

"Hun sad bare på sine hænder og tørrede det hele af på Mogens Jensen," lød ordene fra formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, da han skulle beskrive statsministerens ageren i minksagen.

Fødevareminister Mogens Jensen er trådt tilbage fra sin post, som følge af den store fejl, hvor regeringen beordrede aflivningen af millioner af mink, uden at have styr på den nødvendige lovhjemmel. 

Da Alex Vanopslagh var gæst i B.T. Live, lagde han ikke skjul på, at han mener, at statsministeren skal holdes ansvarlig, da hun deltog i beslutningen om minkaflivningen. Ligeledes mener han, at hun bør gå af. 

"Jeg synes, statsministeren skal følge Mogens Jensens eksempel og gå af og dermed tage ansvar for den grundlovsstridende instruks, hun udstak på nationalt tv," sagde partiformanden og fulgte op: 

"Da hun så fandt ud af, at aflivningen af et helt erhverv var ulovligt, valgte hun ikke at gøre noget ved det. Hun sad bare på sine hænder og tørrede det hele af på Mogens Jensen. Det er ikke en demokratisk valgt regering værdig." 

Alex Vanopslagh mener ligeledes, at det virker besynderligt, at adskillige ministerier er nævnt i redegørelsen af minksagen, men at der dog er et ministerium, der er blevet udeladt: Statsministeriet. 

Adspurgt om, hvor i denne redegørelse han mener, at der er belæg for at stille mistillid til statsministeren, svarer han, at han mente, at hun skulle træde af allerede før redegørelsen, da hun nægtede at trække den ulovlige instruks tilbage. 

"Hun aflivede hele minkerhvervet med et fingerknips og indkaldte ikke efterfølgende til et pressemøde og sagde: 'Stop, stop, stop, det er ulovligt, det, jeg har gang i'," sagde Alex Vanopslag også i B.T. Live. 

Han fremhæver også, at det i redegørelsen er gjort klart, at mindst tre ministre og en lang række embedsmænd var bekendt med lovbruddet i lang tid. Af denne årsag mener han også, at der fortsat er en masse ubesvarede spørgsmål, der fortjener nærmere undersøgelse. 

Anbefalet til dig