Partileder idømt fængsel

09/12/20 15:48

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Dansk partileder er blevet idømt en fængselsdom. Han har dog besluttet, at han ønsker at anke dommen til landsretten.

Står det til Retten i Nykøbing Falster, har leder af Veganerpartiet, Henrik Vildfeldt, gjort sig fortjent til en dom på 30 dages betinget fængsel. Han er dog ikke helt enig, da han har valgt at anke sagen til Østre Landsret, hvor han ønsker at blive frifundet. 

Det skriver Ekstra Bladet

Han er blevet idømt den betingede dom i en sag, der handler om ulovlig indtrængen på en svinefarm. Han er dog ikke ene om at være blevet sigtet og dømt i sagen. 

Hans kæreste er nemlig også blevet idømt samme straf, mens en bekendt af de to er blevet idømt en straf, der lyder på to ugers betinget fængsel. 

Partilederen af Veganerpartiet er blevet idømt sin straf, efter at have været en del af en episode på en svinefarm på Nordfalster i maj i fjor. Her brød de tre dømte personer ulovligt ind på en svinefarm, med det formål at lave videooptagelser af forholdene på stedet. 

Det er ikke kun Henrik Vildfeldt, der har besluttet sig for, at han ønsker at anke sagen til Østre Landsret med påstand om frifindelse. Det har alle tre involverede personer nemlig valgt at gøre. 

Desuden er der også blevet anlagt et civilt søgsmål mod de tre personer. Her er der gjort krav på 467.000 kroner. Dette søgsmål står Jørgen Kjørup bag, som er den svinebonde, de brød ind hos. Denne sag er dog endnu ikke behandlet. 

I og med, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder, lyder straffen på fængsel. Normalt ville en sådan forseelse blot blive straffet med en bødestraf. 

Mente at det var berettiget

Striden ved retsmødet stod om, hvorvidt det var berettiget for de tre personer at filme på landbruget. Kåre Pihlmann, der er advokat for Vindfelt, talte for, at døde grise på gårdspladsen var grund nok til, at Vindfelt gik indenfor. 

Indenfor var flere grise smurt ind i afføring, som dog af svinebonde Jørgen Kjørup blev beskrevet som 'gødning'. Det medførte ifølge Pihlmann, at der var endnu mere berettigelse til at dokumentere forholdene på stedet.

Det var retten dog ikke enig i. Derfor endte de tre involverede personer med at blive idømt en betinget fængselsstraf.