Pas på: Dette 'Bilka'-tilbud er for godt til at være sandt

12/2/23 06:48

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Dette tilbud fra 'Bilka' er desværre for godt til at være sandt.

I en tid hvor supermarkederne i den grad er aktive på sociale medier, og hvor det vrimler med diverse 'Ja-tak-tilbud' der næsten er for gode til at være sande, kan det være svært for kunderne at forstå, hvornår noget faktisk er svindel.

Det er tilfældet i øjeblikket, hvor det er Bilka, der bliver misbrugt i en svindelsag, som er meget let at falde i.

Nyheder24-redaktionen scrollede gennem Facebook-feedet, og her dukkede der pludselig et opslag op fra Bilka DK, hvor der var et ustyrligt godt tilbud på pander og gryder fra Tefal.

Blot 15 kroner lyder prisen, og tilbuddet ser ganske autentisk ud, da det er et billede fra en Bilka-butik.

Opslaget lyder således:

"I begyndelsen af året gør Bilka-butikken plads til nye produkter. Der er stadig masser af T-fal service-sæt tilbage, som butikken har travlt med at sælge for 15 kr." 

Herunder kan du se opslaget samt billedet fra Bilka, som desværre ikke er ægte. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Et trænet øje kan heldigvis hurtigt se, at opslaget ikke kommer fra Bilka, men blot en svindelside, der forsøger at franarre danskere deres informationer og penge.

Hvis du klikker på navnet Bilka DK, vil du blive taget til en Facebookside, der har lige præcis 0 følgere. Siden benytter heller ikke et ægte Bilka logo, og der er ingen opslag på selve siden.

Her kan du se, at der ingen følgere er på 'Bilka dk'-siden.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Her på Redaktionen har vi valgt ikke at klikke på linket i annoncen, men den vil med alt sandsynlighed føre dig til en side, hvor du skal afgive dine informationer og måske betalingsoplysninger. Vi fraråder på det kraftigste, at man giver disse informationer.

Når Bilka laver tilbud og opslag på de sociale medier, vil du kunne se, at det kommer fra en Facebook-profil, der hedder Bilka efterfulgt af et bynavn. Eksempelvis Bilka (Kolding).