Pas på: Du kan miste dine feriepenge

Foto: Shutterstock
Er du én blandt mange de mange hundredetusinde danskere, der har bedt om udbetaling af dine feriepenge? I så fald skal du være påpasselig, da du ellers kan risikere at miste dem.

Mest læste i dag

Henover de seneste dage er der blevet anmodet om flere milliarder kroner i feriepenge. Desværre er det ikke kun danske lønmodtagere, der forsøger at få fat i feriepengene.

Digitale svindlere forsøger også at få del i pengene. Det sker via mails, SMS og i nogle tilfælde telefonopkald.

De forsøger at lokke dig i fælden med løfter eller trusler, for at få dig til at dele private data såsom kreditkortoplysninger eller NemID-oplysninger. Det er nemlig ikke feriepengene i sig selv, som svindlerne er interesserede i.

Derimod forsøger de at udnytte din frygt for, at du mister pengene, hvis ikke man udfylder en formular. I andre tilfælde forsøger de at udnytte håbet om hurtigere adgang til de bestilte feriepenge.

Du får ikke dine feriepenge hurtigere

Sådanne henvendelser skal man altid ignorere. For flertallet af danskere er der kun en vej til feriepengene: ved at logge ind på Borger.dk og anmode om udbetaling.

Myndighederne vil desuden aldrig give dig en plads foran i køen eller rabat på katten. Ligeledes vil de andre ringe og fortælle, at noget er gået galt i overførslen, og dernæst efterspørge private oplysninger.

Meld det altid til politiet

Alle officielle beskeder om feriepenge ender i din eBoks. De bliver hverken sendt via mail, sms eller et opkald, hvor der kræves oplysninger af dig.

Modtager du en sådan besked, kan du derfor roligt slette den - også selvom det ligner noget fra en officiel dansk myndighed. Bliver du derimod ringet op, bør du omgående smide røret på.

Får du en henvendelse af denne karakter, er det vigtigt at melde sagen til politiet på 114 eller via nettet. 

Er du det mindste i tvivl, så log på Borger.dk, hvor du kan finde oplysninger og offcielle kontaktinformationer.

Alt dette er naturligvis også gældende for henvendelser fra Skat, din bank mv. Tast selv adressen til din netbank ind, fremfor at klikke på et link i en mail.

Kilde til artikel: EB

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig