Pas på: Her koster det 10.000 kroner, hvis du begår denne færdselsforseelse

12/2/23 08:50

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Det kan blive rigtig dyrt, hvis du ikke er opmærksom.

Man bør altid holde sig inden for de gældende færdselsregler, uanset hvor mange befinder sig.

Langt de fleste ender dog med på den ene eller anden måde alligevel at bryde nogle regler, og for nogle vil det helt sikkert komme bag på dem, hvor dyrt det kan være.

Danskere der har planer om at skulle ud af landet i den kommende tid, bør særligt være opmærksomme, da bødetaksterne i Norge har fået et ordentligt hak opad.

En hurtig brøler kan derfor gå hen og blive en rigtig kostelig affære for dig, og derfor vil vi råde dig til at læse videre.

Så dyrt kommer det til at koste dig

Fra den 1. februar steg bødetaksterne gevaldigt i Norge, og det betyder blandt andet, at hvis du 'kommer til' at sidde med din telefon ved øret, mens du sidder bag rattet, så får du en bøde på 10.000 norske kroner. Det svarer til 6.800 danske kroner. Det skriver FDM.

Det er naturligvis al brug af mobiltelefon bag rattet, der vil give denne bøde. I Danmark koster samme forseelse 1.500 kroner.

Det er dog ikke kun brug af mobiltelefon under kørsel, der kan give en stor bøde.

Hvis du kører over for rødt lys, vil du også blive straffet med en bøde på 9.700 norske kroner, og samme bødestraf vil du få, hvis du kører for tæt på en anden bil.

Har du derfor planer om at skulle til Norge i den kommende tid, så vil vi kraftigt opfordre dig til, at du holder dig inden for færdselsreglerne.