Pas på: Om få dage kan du blive ramt af kæmpe skattesmæk

05/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu varer det ikke længe før, at danskerne kan tjekke deres årsopgørelse - men i år bør man være ekstra opmærksom.

Mest læste i dag

Om små 10 dage til danskerne får mulighed for at tjekke deres årsopgørelse, så de kan se om der skal penge retur fra Skat, eller om der måske i stedet venter en skatteregning.

Lige netop i år er der dog stor risiko for, at flere vil få sig noget af en overraskelse. 

2020 har nemlig været et helt specielt år, hvor mange danskere har arbejdet hjemmefra i lange periode, og netop disse perioder vil det ikke være muligt at få befordringsgodtgørelse for.

Derfor er Skat også meget opmærksomme på befordringsfradraget i år, hvor de skærper kontrollen.

“I år gør vi mere ud af kontrollen, da mange har været hjemsendt,” lyder det fra underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig til FDM.

Som noget helt særligt i år, har Skat ikke på forhånd indtastet befordringsfradraget for 2020, hvilket ellers plejer at være normalt. I stedet skal danskerne manuelt går ind og indtaste deres fradrag, når der åbnes op for årsopgørelsen i løbet af marts.

Her kan du få befordringsfradrag

Mange danskere kan få befordringsfradrag, der er mere eller mindre kun et krav. Du skal have mere end 12 kilometer til arbejde.

Hvis du har det, vil du kunne få befordringsfradrag efter de første 12 kilometer hver vej. Har du 15 kilometer til arbejde, vil du således kunne få fradrag for 6 kilometer hver dag.

Du kan dog ikke få fradrag i din ferie, sygedage eller hvis du har arbejdet hjemmefra. Derfor er det vigtigt, at du holder for øje, hvor mange dage du reelt set har taget turen på arbejde.

Befordringsfradraget er ikke kun for dem, der selv kører i bil. Pendler du eksempelvis ved, at du dagligt får et lift af en kollega, så er du stadigvæk berettiget til at kunne få et fradrag.

Selvom der er længe endnu, så bør du også være opmærksom på, at det samme er gældende for årsopgørelsen, der lander næste år. 2021 har nemlig også været præget af corona, og derfor har mange været sendt hjem fra arbejde.