Patienter dør af corona: Personalet synger og danser imens

Nyheder
En af de videoer, som vækker harme, er denne her. Foto: Youtube.com / TikTok
Sygeplejersker kritiserers nu fra mange sider efter en række videoer har ramt TikTok.

Mest læste i dag

Nu kritiserer familier til bl.a. kræftpatienter en række videoer, som har ramt internettet og skabt virak i England. Videoerne er dukket op på det sociale medie TikTok, som stryger frem over hele verden netop nu. Det skriver Daily Mail

Her ser man sygeplejersker, der danser rundt på de afdelinger, hvor de arbejder. Nogle bruger også lejligheden til at give et indblik i, hvordan NHS (det britiske sundhedsvæsen, red.) arbejder under coronakrisen. Videoen er over en bred kam blevet taget godt i mod, men de har også vakt harme i visse kredse. 

 

Ligesom i Danmark har engelske patienter fået udskudt eller aflyst operationer, da sundhedssystemet skulle omstilles til at kunne håndtere presset fra de mange indlagte coronapatienter. Det er bl.a. gået ud over kræftpatienter, og det er nu særligt deres familier, der er utilfredse med sygeplejerskernes videoer. 

Videoerne blev oprettet af forskellige NHS-afdelinger - bl.a. i London, Buckinghamshire, Leeds og Wolverhampton  -for at løfte humøret på et tidspunkt, hvor moralen på mange hospitaler er lav på grund af øget dødelighed, en mangel på værnemidler og en øget risiko for at blive smittet med coronavirus, når man passer sit arbejde. 

Vækker harme

Mens nogle anklagede de "fornærmende" videoer for at "gøre en hån ud af" sundhedsvæsenet, så mener andre, at de letter stemningen i en tid, hvor de fleste nok føler, hvordan netop denne trykker. 

Du kan selv se et udvalg af videoerne her: 

Da personalet på University Hospitals of Derby og Burton NHS Trust offentliggjorde deres klip, så understregede de, at '"ingen patienter blev efterladt under fremstillingen af denne ​​video". Men alle var dog ikke lige imponerede. 

Peronalet er ligeledes blevet kritiseret for at benytte sig af værnemidler i videoerne, selvom hele landet lige nu skriger efter disse og England er inden i en landsdækkende mangel på de eftertragtede ansigtsmasker, forklæder og handsker. En bruger af sociale medier sskrev: "Jeg ser med alvor på, at NHS-personalet danser og narrer rundt. Min bror arbejder 14-timers dage på en skadestue i London med behandling af Covid-19-patienter."

Og en anden byder ind med betragtningen: 

”Min søster udfører stadig en operation og er adskilt fra sin søn. Kræftpatienter behandles og scanninger annulleres. Jeg har set det fra flere forskellige hospitaler, det er så respektløst, når der er så mange syge og døende. Forestil dig en, der netop har mistet en elsket en, der ser disse stumme videoer. 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig