Penge på vej: Godt nyt til 200.000 danskere

14/10/20 07:44

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En stor gruppe danskere får nu noget at glæde sig til.

Nu fortæller Transport- og Boligministeriet at en stor gruppe danskere kan se frem til at få lidt ekstra ind på kontoen her i efteråreskulden. Det er den sommerpakke, som Regeringen indførte, der nu får en positiv effekt på tegnebogen hos en række danskere. Pakken blev udtænkt som en måde at gøre det attraktivt for danskerne at holde ferie herhjemme. Efter landets nedlukning med første bølge af coronavirus indførte regeringen forskellige incitamenter, der skulle hjælpe de industrier - fx turisme og forlystelses-industrierne - på fode igen. 

Og nu giver regeringens sommerpakke så et lille tilskud til efterårsferien til de danskere, der har taget færgen mellem Rønne og Ystad i august og september.

Stort millionbeløb udbetales

Et bredt flertal i Folketinget afsatte med sommerpakken 20 millioner kroner til gratis overfart for biler med handicapparkeringskort og rabatter til alle på hurtigfærgen til Bornholm i august og september. I alt har 15 gående passagerer med handicap og 2390 biler med handicapparkeringskort taget i mod tilbuddet, og resten af pengene bliver ligeligt fordelt på de 178.685 andrerejsende, der har taget turen. Det betyder, at de nu får overført 19.501.129,63 kroner til deres betalingskort.

"Med sommerpakken satte vi i den grad gang i ø-turismen i juli, og vi afsatte også midler til at forlænge sæsonen. For mig er det især en glæde, at 2405 mennesker med handicap har fået glæde af en gratis tur til Bornholm. Jeg håber også, at rabatten til de mange andre rejsende kan give en ekstra oplevelse i efterårsferie,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Den beregnede rabat vil senest den 15. oktober blive ført tilbage til det betalingskort, passagererne har brugt. Der kan dog gå lidt tid, før pengene kan ses på kontoen alt efter hvilken type betalingskort, der er brugt. Kunder med faktura vil modtage en kreditnota senest den 30. oktober 2020.

Så mange passagerer tog færgen

Det har været populært at tage færge i de to måneder viser tal fra Transport- og Boligministeriet. 

  • Gående passagerer: 56.164
    - Heraf med handicap: 15
  • Personbiler: 119.288
    - Heraf med handicap: 2.390
  • Autocampere: 1.109
  • MC’er: 2.070
  • Cykler: 1.623
  • Busser: 836